Sikeres lehet-e a TURP műtét(gyak. viz. ), ha csak az ondódombig "húzza" ki az orvos?

Prosztatagyulladásom van már vagy 4 éve.Tavaly nyár végén műtöttek hólyagnyakszűkületre ami sikertelen volt.Sajnos ugyanúgy megmaradtak a vizelési ingerek és most újabb műtét lesz a semmelweis egyetem urológiai klinikáján. A szerv már nem átlagos normál méretű, megnagyobbodott a gyulladástól ami már a húgycsövemet nyomja. A doki azt mondta hogy végig kihúzza(TURP elek.kés), vagyis csak az ondódombig. Most attól félek, hogy sikertelen lesz megint.Tükrözés szerint a húgcső nincs beszűkülve, csak az első műtét után maradt egy kis kitüremkedés a hólyagnyaknál.Átmenetei megoldásként kaptam 16-os katétert tágitani ami keveset javított az ingeren, csak egy napig tart. Szóval attól tartok, hogy ha nem húzza ki teljesen végig akkor megmarad az inger. Úgy gondolom, hogy a prosztata elején a húgcső szűk lehet, de nem annyira hogy ne tudjam kipisilni magam.Egyértelmű a javulás a katéterezés után. Nyilván vannak kockázatok, de az is elég nagy kockázat ha nem leszek megint munkaképes.Gyógyszerre nem reagál. Próbáltam az interneten keresgélni tapasztalatok után, de sajnos nem találtam így önt kérdezem, igaz tőlem általában idősebbeket műtenek. Hogy akik átestek ilyeneken azoknak az ondódombtól tovább húzták? Mennyire jó az inger?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza a Turp témában

Az ondódomb a Turp műtét alsó határvonala, ha ezen túl menne a reszekció, akkor a záróizom sérülne, ami vizelettartási problémát okozna.

Kérdés: 2016. február 06., 16:41; Megválaszolva: 2016. február 07., 18:27
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Kedves Doktor Úr! Prosztata megnagyobbodásom van(jóindulatú)2017 Júniusában ez volt a leletemre írva:Prostata 36*44*43 mm nagyságú. Azóta volt egy...
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR