TURP műtét után

Tisztelt Doktor Úr! Ez év márciusában TURP műtétem volt. Május elején kezdem herefájdalmakat érezni, főleg a jobb oldalon. Természetesen visszamenten a műtétet végző orvosomhoz, prosztatámat ultrahanggal, heréimet tapintással megvizsgálta és a következőket írta: „A vizsgálat során mk here norm. nagyságú és tapintású. Kórosat nem láttunk. Vizelés utáni maradék vizelet nincs. Vizelet teszt negatív. Akut urol. teendő nincs – panaszok esetén jelentkezzen,” A panaszom továbbra is a herefájdalom. A Doktor Úr szaktudását természetesen nem kérdőjelezhetem meg, viszont az a kérdésem, hogy ez műtét után két hónappal megengedhető ez a tünet és ha igen, milyen házi praktikák lehetségesek ennek csökkentésére.

Dr. Papos István válasza TURP témában

Nem kellene 2 hónappal a műtét után ilyen panasznak előfordulni. Lehetséges húgyúti infekció a panaszok hátterében, de a maradék prosztata gyulladásos folyamata is okozhat hasonló panaszokat.

Amennyiben panasza nem múlik ismételt urológiai vizsgálat elvégzése javasolt.

Kérdés: 2019. május 27., 11:04; Megválaszolva: 2019. május 27., 11:45
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
TURP MŰTÉT
Tisztelt Doktor Úr! Ajánlott-e elvégeztetni a TURP műtétet 60x53mm-es hólyagba bedomborodó prosztata esetén. PSA éték 1 évi Duodart szedése...
TUIP, TURP műtét
Tisztelt Doktor Úr! Jövőhónapban egy TUIP, TURP műtéten fogok átesni, mert húgyhólyag nyaki szűkületem van, a műtét után 6 hét a teljes...
TURP műtét carcinóma esetén
Tisztelt Doktor Úr a kérdésem milyen mellékhatások lehetnek TURP műtét esetén rosszindulatú megbetegedésnél? A másik biopszia eredménynél csak a...
Érdemes-e TURP műtét alkalmazása
Tisztelt Doktor Úr elnézését kérem, hogy ismét igénybe veszem idejét. A kérdésem egyrészt a következő a biopszia eredménye 10 mintavételből B...
Célszerű-e TURP műtét
Tisztelt Doktor Úr köszönöm gyors válaszát de a következőre volnék kíváncsi a műtét mennyiben gyorsítja az áttétek kialakulását? Gondolok a...