TURP MŰTÉT

Tisztelt Doktor Úr! Ajánlott-e elvégeztetni a TURP műtétet 60x53mm-es hólyagba bedomborodó prosztata esetén. PSA éték 1 évi Duodart szedése mellet 4, 5 ráta 0, 18.2017 januárban végzett korábbi biopsia BHP-t igazolt. Milyen mellékhatásokkal számolhatok, nem sérül-e a hólyag a bedomborodás miatt, nem alakul-e ki inkotencia? Milyen veszélyei vannak a műtétnek? Tisztelettel JÓZSEF

Dr. Papos István válasza Turp témában

Amennyiben a panaszok a gyógyszeres kezelés ellenére nem javulnak, akkor igen. Megfelelő technika esetén nem alakul ki incontinentia és nem sérül a hólyag.

Minden műtétnek lehetnek szövődményei, de ezek ritkák és kezelhetők (átmeneti véres vizelet, húgyúti fertőzés)

Kérdés: 2018. február 07., 12:40; Megválaszolva: 2018. február 07., 20:47
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
TURP műtét után
Tisztelt Doktor Úr! Ez év márciusában TURP műtétem volt. Május elején kezdem herefájdalmakat érezni, főleg a jobb oldalon. Természetesen...
TUIP, TURP műtét
Tisztelt Doktor Úr! Jövőhónapban egy TUIP, TURP műtéten fogok átesni, mert húgyhólyag nyaki szűkületem van, a műtét után 6 hét a teljes...
TURP műtét carcinóma esetén
Tisztelt Doktor Úr a kérdésem milyen mellékhatások lehetnek TURP műtét esetén rosszindulatú megbetegedésnél? A másik biopszia eredménynél csak a...
Érdemes-e TURP műtét alkalmazása
Tisztelt Doktor Úr elnézését kérem, hogy ismét igénybe veszem idejét. A kérdésem egyrészt a következő a biopszia eredménye 10 mintavételből B...
Célszerű-e TURP műtét
Tisztelt Doktor Úr köszönöm gyors válaszát de a következőre volnék kíváncsi a műtét mennyiben gyorsítja az áttétek kialakulását? Gondolok a...