varicocele műtét

Kedves Hölgyem\Uram! 2 éve endoszkópos műtétem volt herevisszér tágulat miatt. Már a műtét utáni első kontroll vizsgálaton kiderült, hogy nem volt teljes mértékben sikeres a műtét. A visszértágulat még mindig megvolt és a spermakép ugyan javult, de még mindig nem volt tökéletes. Nemrég ismét sort kerítettünk 1 vizsgálatra és itt kiderült, hogy romlott a helyzet. (3as szintű varicocele és a spermakép is rossz) . Javasolták a 2. műtétet, nem az endoszkópos, hanem normál műtét. Nos és az elkövetkezendő kb. 5 évben még nem tervezem a családalapítást, viszont jobb lenne minél hamarabb túl lenni ezen a problémán. Mennyi az esélye annak, hogy ismét kialakul, ha mondjuk most megtörténik a műtét? Egy 3. műtétnek 5 év múlva már nagyon nem örülnék. Ezzel kapcsolatos a következő kérdésem. Most a vizsgálat után a doktor úr első kérdése az volt, hogy járok e még konditerembe. A válaszom igen volt, ugyanis rendszeresen kondiztam. Ezt már befejeztem, többet nem fogok járni. (Ez jó döntés volt? tényleg ez is közrejátszhatott a kialakulásban, esetleg az újra kialakulásban? ) Mivel nagyon szeretek sportolni, megkérdezném még, hogy milyen sportokat űzhetek a műtétig és a műtét után (seb gyógyulás, és regenerálódási idő után) , hogy elkerüljem az újbóli varicocele kialakulást? Futás, kerékpározás, úszás, küzdősportok szóba jöhetnek? Testedzésen belül esetleg fekvőtámasz, hasgyakorlatok? Nos az első és legfontosabb, hogy a varicocele elmúljon, de emellett örülnék, ha a jövőben is sportolhatnék minél többet. Előre is köszönöm szépen a választ és Kellemes Húsvétot!

Dr. Papos István válasza varicocele témában

A nyitott varicokele műtét kapcsán az ún. Kollaterális ereket is lekötik, ezért a kiújulás esélye kisebb.

Ha a műtét sikeres, akkor utána nyugodtan sportolhat.

Tisztelettel:

Dr. Papos István

Kérdés: 2013. március 30., 13:13 ;Megválaszolva: 2013. április 02., 10:18
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Varicocele-műtét utáni...
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő: Varicokele-műtétem volt. Azt az utasítást kaptam, hogy két hétig ne szexeljek utána. A 12. napon...
Bal oldali varicokele mûtétem volt, 2...
Tisztelt Doktornö/úr! Amint azt már fentebb is említettem, hereviszér tágulatot allapítottak meg nálam, amit lassan két hete meg is operáltak. A...
Varicocele
Testtől elálló boxer miatt lehet...
Urológia Varicocele
Tisztelt Doktor Úr! 25 éves vagyok és a bal herémen kitágult vénákat vettem észre. A Spermatogramom eredménye teratozoosepremia volt döntően...