Testtől elálló boxer miatt lehet teltebbek, nagyobbak a heréim és a hímvesszőm?

Tisztelt Doktor Úr! Tudni kell rólam, hogy 2 éve műtöttek herevisszértágulattal a bal herémnél. Az orvos azt mondta, hogy egy ideig hordjak testhez simuló boxert, hogy tartsa a herémet. Most viszont váltani szeretnék és váltottam is. Beszereztem pár testtől elálló boxert. 2-3 nap alatt azt tapasztaltam, hogy a herezacskóm, heréim és hímvesszőm, úgymond nem olyan véznák, kicsik. Sokkal nagyobbak, teltebbek, hímvesszőm is nagyobb és vastagabb ernyedt állapotban. Jól érzem így magam, de félek, hogy újra kialakulhat a varicocelém. Nagyon nem szeretnék. Melyik boxer az egészségesebb? Testhez simuló vagy attól elálló? Még egy kérdés. Varicocelével kb, egy évet szenvedtem (a helyi orvos szerint kitűnő állapotban voltam, ez normális volt) , egy év után elmentünk egy másik orvoshoz, aki mondta, hogy azonnali műtét kéne. Ez idő alatt mennyivel csökkenthetett a nemzőképességem? Műtét után persze hidrocele is kialakult, de erre már azt mondta az orvos, hogy ez nincs rossz állapotban, épp egy kevés van, de ha szeretném megoperáltathatom. Ez is csökkenti a nemzőképességet? Barátnőmmel ikreket szeretnénk majd. Így kisebb esélyünk van rá? Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Papos István válasza varicocele témában

Tisztelt Uram!

Amennyiben kényelmes, bármelyik boxer jó.

A varicokele nem újul ki a boxerváltástól.

Az, hogy a baricokeléje okozhatott- e nemzőképességi zavarokat, az attól is függ mióta állt fenn a probléma és milyen súlyos volt a keringési zavar a herében.

A hydrokele nem okoz nemzőképességi zavarokat.

Üdvözlettel:

Dr. Papos István

Kérdés: 2012. november 27., 22:48; Megválaszolva: 2012. november 29., 09:12
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Varicocele-műtét utáni...
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő: Varicokele-műtétem volt. Azt az utasítást kaptam, hogy két hétig ne szexeljek utána. A 12. napon...
Bal oldali varicokele mûtétem volt, 2...
Tisztelt Doktornö/úr! Amint azt már fentebb is említettem, hereviszér tágulatot allapítottak meg nálam, amit lassan két hete meg is operáltak. A...
varicocele műtét
Varicocele
Urológia Varicocele
Tisztelt Doktor Úr! 25 éves vagyok és a bal herémen kitágult vénákat vettem észre. A Spermatogramom eredménye teratozoosepremia volt döntően...