varicocele műtét előtt

T. Merth Gábor Dr. úr! Nemrég enyhe fokú here-visszértágulatot állapítottak meg nálam, és az orvos szerint igazából csak a műtét lehet végső megoldás a problémámra. Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy SZTK-alapon végeznek-e valahol Budapesten olyan eljárást /pl. a Gyógyír Egészségközpontban/, amely kíméletesebb a többinél? Tehát herezacskón keresztüli metszéssel történő, vagy valamilyen katéteres megoldásra gondolok, aminél nem történik vágás a köldök környékén vagy a lágyékrésznél? Pár évvel ezelőtt már volt egy ilyen műtétem, akkor egy nagyobb vágással műtöttek, de ezúttal szeretnék egy kíméletesebb megoldást, ha lehetséges. Várom megtisztelő válaszát. Köszönettel: Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza varicocele témában

Kedves Zoltán!

TB finanszírozással bármilyen Uro-Andrológiai osztályon jelentkezhet műtétre (pl. ÁEK II. telephely Andrológia Centrum, kifejezetten jó szakemberekkel) . Többféle megoldása van a kóros vénák ellátásának, ki milyen módszert szeret, preferál. Ezt az adott operáló orvossal kell megbeszélni. Nálam pl. lehetőség van mikroszkóp alatt, csak a tág vénák szelektív lekötésére, ami talán az egyik legjobb módszer, bár ez így most a "reklám helye" volt...

Kérdés: 2012. október 21., 15:36; Megválaszolva: 2012. október 24., 11:37
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
varicocele műtét
Varicocele
Testtől elálló boxer miatt lehet...
Urológia Varicocele
Tisztelt Doktor Úr! 25 éves vagyok és a bal herémen kitágult vénákat vettem észre. A Spermatogramom eredménye teratozoosepremia volt döntően...