Varicocele

Kedves Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulnánk Önhöz, hogy gyermekvállalást tervezünk.1 éve nem védekezünk, de még nem jött össze a terhesség.Jártunk nőgyógyásznál, aki némi eltérést talált a hormon vérképen, illetve nem mindig van peteérés.Ezután jártunk urológusnál, aki spermavizsgálatot csinált.2 képet készített. Az elsőn, elég lassan mozogtak az ivarsejtek, majd kb 10perc elteltével a mikroszkóp alatt sokan lettek, és gyorsan mozogtak. A doktor úr véleménye szerint ez sem volt annyira megfelelő (pedig az előttünk lévő páciensnek is hasonló volt a mikroszkopikus képe, és azt mondta erre, hogy tökéletes) , illetve varicocelet állapított meg. Azt mondta, műtéti beavatkozás szükséges, mert így nem biztos a teherbe esés, lehet túl sokáig kellene próbálkozzunk.Sportolok, mellette sajnos dohányzom is, illetve fehérje turmixot iszom.Ezek mennyire befolyásoló tényezők? Tudjuk, hogy azok, de például a fehérjét abszolút ellenezte.Ön szerint mennyire fontos a műtét? Tényleg életbe vágó lenne? Bejelentkeztünk műtétre, de még kíváncsiak vagyunk más orvos véleményére is.Sok negatívot olvastunk róla, és kicsit félünk.Válaszát előre is köszönjük!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza varicocele témában

Tisztelt Kérdező!

A spermiogram eltérések hátterében gyakran találunk varicokelet, melynek megoldása javíthat a spermaképen.

Természetesen a dohányzás abbahagyása is segítség lenne.

A műtét nem életbevágó, de gyakran valóban javíthat a spermaképen.

Tisztelettel:

Dr. Papos István

Kérdés: 2013. január 22., 19:21; Megválaszolva: 2013. január 24., 14:07
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Varicocele-műtét utáni...
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő: Varicokele-műtétem volt. Azt az utasítást kaptam, hogy két hétig ne szexeljek utána. A 12. napon...
varicocele műtét
Testtől elálló boxer miatt lehet...
Urológia Varicocele
Tisztelt Doktor Úr! 25 éves vagyok és a bal herémen kitágult vénákat vettem észre. A Spermatogramom eredménye teratozoosepremia volt döntően...