Varicocele műtét után 3 hónappal

Üdvözlöm! A véleményére lenne szükségem a következő dologban. 2010.08 hóban diagnosztizáltak nálam enyhe fokú Varicocele-t melyet 2012 Június hónapban meg is műtettem. A műtét problémamentes volt, de utánna 1-2 héttel a kontroll vizsgálaton a here fölött kis ujjbegynyi duzzanatot tapintottak amit UH val vérömlenynek minősítettek. Ujabb 1 hónap kontroll után bal here fölött ujjbegyni terime, UH val 1 cm es cystosus göv vagy vérömleny. Ujabb 1 hónap után kontrollon már nem diagnosztizáltak problémát, holott nekem feszitő nyomó fájdalom van azóta is a bal herémnél. Esténként pedig munka után kitülemkedés Látható, Tapintható! Kontroll vizsgálatra jelentkeztem ott az Orvosom ideggyulladásra tippelve felírt 2 hétre Cataflam-ot, napi 2 szemet. Ami viszont nem enyhitette a panaszaim, ugyanúgy fájdalom nyomó húzó érzés tapintható ér? csomó? . Háziorvosom beutalt Ultrahangra ahol Hasi áttekintő, kismedencei transabdominalis, és herezacskó ultrahang vizsgálatot végeztek. Viszont nem találtak problémát, sem kóros folyadékot sem bármit. A kérdésem az hogy ilyenkor mi van? Estére tapintható látható duzzanat van a bal herémnél felül a zacskóban, ami reggel nem látható érezhető, viszont a fájdalom állandó, néha enyhe néha combig kisugárzó húzó nyomó érzés. Felszabadulhatott egy lekötött ér? Vagy mi lehet ez? Egenlőre mindenhonnan küldözgetnek mindenhova mert senki sem mond konkrét dolgot csak azt hogy semmi bajom. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza varicocele témában

Kedves Kérdező!

Fontos lenne tudni, hol és milyen módszerrel operálták a varikokelét. Több oka is lehet egy ilyen műtét utáni fájdalomnak (melybe nem mennék bele) , de ha pl. leköt az ember egy artériát, az tud ilyen panaszokat okozni (tekintettel annyi vér eljut a célszövethez, hogy "megéljen" a szövet, de azért nem elégséges a "jó élethez" s ilyen esetben fájdalommal jelez a szerv, hogy nem kényelmes a helyzete) , vagy ép nyirokerek lettek elkötve, stb. ideget is le lehet kötni valóban, stb.stb.

Döntően ezt az operáló orvos tudja egyedül megmondani, ő tudja merre is járt a műtét során, mit-hol-miért csinált.

Ha keringészavar okozza a panaszokat, az előbb utóbb rendeződik (talán az E vitamin és a Detralex segíthet) , ha vmi más, akkor...

Sorry, innen messziről csak ezt tudom mondani Önnek.

Kérdés: 2012. október 02., 11:31; Megválaszolva: 2012. október 04., 17:19
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
varicocele műtét
Varicocele
Testtől elálló boxer miatt lehet...
Urológia Varicocele
Tisztelt Doktor Úr! 25 éves vagyok és a bal herémen kitágult vénákat vettem észre. A Spermatogramom eredménye teratozoosepremia volt döntően...