Varicocelével lehet fizikai munkát végezni, vagy sportolni?

Tisztelt Webbeteg! Varicocelével diagnosztizáltak (varicocle l.s. recividans) , a bal herémben.Valószínűleg műteni kell (hasi úton fogják lekötni a kitágult vénát) . A kérdésem az lenne, hogy lehet-e fizikai munkát végezni, vagy sportolni a műtét után.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza varicocele témában

Kedves Kérdező!

Igen lehet, élje életét ahogy eddig. A műtét után viszont 6-8 hétig aktív sportolás nem javasolt. Illetve akinek rendszeresen nagyobb a belső hasűri nyomása (fizikai munka, súlyzók emelgetése, stb.) a varikokele kiújulása, jobb oldalra tevődése nem újdonság!

Kérdés: 2012. július 30., 19:48; Megválaszolva: 2012. augusztus 01., 10:28
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
varicocele műtét
Varicocele
Testtől elálló boxer miatt lehet...
Urológia Varicocele
Tisztelt Doktor Úr! 25 éves vagyok és a bal herémen kitágult vénákat vettem észre. A Spermatogramom eredménye teratozoosepremia volt döntően...