Bal here fájdalom vénás keringés miatt

Tisztelt Dr úr! 2010.07.30-án voltam here ultrahangon. Mkét here echo szerkezete és keringése szabályos. A mellékherék enyhén duzzadtabbak bennük kissé tágabb tubuláris képletek láthatók ezek többségéből Doppler jel nem nyerhető.Néhányban azonban vénás keringés figyelhető meg. Mkét here alsó pólusa mellett kevés folyadék észlelhető.Ez jobb oldalon 3cmx0, 7cm, bal oldalon 1, 7cmx0, 6cm.Vélemény: az UH kép elsősorban spermatocele lehetőségét veti fel. A varicocele műtétem 2011.06.24-én volt de előtte 2010.10.20-án egy gerinc sérv műtétem is volt.De sajnos most ugyan úgy fáj a bal herém mint a műtét előtt az urológusomhoz mikor vissza mentem azt mondta, hogy ez mozgásszervi probléma keresek fel egy mozgásszervi rehabilitációs szakorvost el is mentem de ott azt mondták, hogy ennek semmi köze nincs a here fájdalomhoz, sőt aki műtött idegsebész az is azt mondta, hogy a gerincemnek semmi köze nincs a here fájdalomhoz.Tisztelt DR úr tessék már nekem segíteni, hogy most mit csináljak és kihez forduljak mert a herémben ugyan úgy érzem az erős lüktető fájást és ez miatt nem birok egyszerűen fizikai munkát végezni, mert akkor még jobban fáj.Segítségüket előre is nagyon szépen meg köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza herefájdalom témában

Kedves Kérdező!

Sajnos nem egyszerű a párhuzamosan futó kórképeknél eldönteni, mi is okozza a bajt.

Amennyiben önt már operálták varikokele miatt, sajnos a hajlam megmaradt Önben erre a kórképre. Amennyiben fizikai munkát végez (azaz hasprést, belső hasűri nyomásfokozódást "szenved el" rendszeresen) , elképzelhető, hogy a varikokeléje "kiújúlt".

Ettől függetlenül rengeteg minden tud okozni heretáji fájdalmat, ha csak az urológiai kórképekből szemezgetek, akár vesekő, prosztatagyulladás, de bizony akár valamilyen gerincvelő betegség is.

Ha megfigyeli, hogy mikor jobb-rosszabb a helyzet, az segíti a diagnosztikát is. Ha pl. egy óra emelés/pakolást követően rosszabodik a helyzet, és egyéb mozgásszervi panasza nem jelentkezik, az felveti a varikokele gyanúját. Talált az UH haspréselés közben tágabb vénákat?

Ha kíváncsi még egy szakvéleményre ez ügyben, javaslom keressen fel egy andrológus szakorvost, aki végig tudja vizsgálni, ki tudja zárni az ide vonatkozó urológiai kórképeket.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. április 20., 17:16; Megválaszolva: 2012. május 04., 09:22
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Jobb oldali hasi és derék fájdalom
Medencefenék izmok vizsgálata...
Szép napot kívánok! Az lenne a kérdésem hogy milyen szakorvoshoz forduljak hogy ha szeretném kideríteni hogy a medencefenék izmaim vagy - lehet...
együttlét?!
Enyhe mellékhere gyulladás?
Mi okozhat sérv jellegű tünetet?