Herevisszér-tágulatom van?

Tiszteld Doktor Úr/Nő! A heréim körül, de inkább a jobb herém körül tapintható erek vannak. Utána olvastam nagyon remélem, hogy nincs semmi súlyosabb bajom, amit inkább le se írnék, amitől minden ember fél, mert tudomásom szerint nem jó ha pont a jobb here körül jelentkezik a tünet... Az elmúlt években már érzékeltem, hogy volt valami ér körülötte, de talán ennyire nem éreztem, és hogy ekkora lenne. Lehet hogy a testépítő edzés végett jött ki ennyire, amúgy fájni nem szokott, viszont már előfordult, hogy enyhe fájdalmat éreztem valamelyik herémben, de csak akkor, amikor nagyon megerőltettem magam. Általánosságba véve nem szoktak fájni a heréim. Orvosnál ugye nem voltam még, de most már sort fogok keríteni rá, mert tudom, hogy nem játék. Külsőleg nem látszik semmi a herezacskómon, csak tapintással érezhető az értágulat, ha azt érzem. Nagyon kíváncsi lennék rá, ha valóban visszértágulatom van, akkor mivel fiatal vagyok még és nyilván szeretném majd, hogy legyen gyerekem, feltétlen szükséges műtét? Nagyon remélem, hogy ha műtétre kerül sor, akkor csak visszér műtétre, de nagyon örülnék, ha semmilyen beavatkozástól nem kéne tartanom. Ön mit gondol a leírtak alapján? Nagyon köszönöm szíves segítségét előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szegedi Krisztián válasza herevisszér témában

Mihamarabb forduljon Urológus szakorvoshoz. Végső soron önmaga megnyugtatása miatt. Jobb oldali hereviszér tágulat nem feltétlenül jelent súlyos állapotot, de mindenképpen tisztázni kell mi áll a a hátterében.

Kérdés: 2011. november 09., 19:05; Megválaszolva: 2011. november 13., 20:06
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Hereprobléma - varicocele?
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdéskörrel kapcsolatosan kérném segítségét. Maga a probléma (Ha nevezhetem annak) már több éve fennáll...
Here problémák
Üdv! Engem 11 évesen műtöttek herevisszér tágulattal. A bal herezacskóm nagyobb volt mint a jobb mert a here környékén erek voltak. Akkor ezt...
Hereviszér műtét után
3 hete volt hereviszér műtétem. A sebem szépen begyógyult. A herém még érzékenyebb, mint a műtét előtt volt. Ez meddig fog tartani? A másik...
herevisszér műtét után
Tisztelt Doktornő / Úr! Március elején hajtottak végre rajtam baloldali herevisszér műtétet. Azóta eltelt ugye több, mint 4 hónap, de még mindig...
herevisszér
Herevisszér műtét után vagyok már több mint egy hete. A bal herém amiben volt a visszér lényegesen meg nagyobbodott. Hát duplája nem lett. Azt...