Dr. Szegedi Krisztián

Dr. Szegedi Krisztián

urológus
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Mellékhere gyulladás / ciszta /...?

Valóban azt kell mondjam, hogy forduljon orvoshoz. Általánosan elfogadott álláspont szakmailag, hogy minden bizonytalan terimét, ami a herezacskóban található haladéktalanul ki kell vizsgálni. Látatlanba véleményt nem mondanék. A vizsgálat önmanaga teljesen fájdalmatlan, intézetünkben mindan alkalommal ultrahang vizsgálat is hozzátartozik. Ha...

Herevisszér-tágulatom van?

Mihamarabb forduljon Urológus szakorvoshoz. Végső soron önmaga megnyugtatása miatt. Jobb oldali hereviszér tágulat nem feltétlenül jelent súlyos állapotot, de mindenképpen tisztázni kell mi áll a a hátterében.

Vesezsugor

Diéták általában só és fehérjeszegény étrendre helyzik a hangsúlyt. Ezeket részletezni sajnos itt nem áll módomban, de az internete számtalan megbizható diéta lelhető fel. Mindenképpen javaslom nefrológiai gondozásbavételét, itt érdeklődhetnek a zsugorodás természetéről, okáról és a különféle diétákról.

Vesezsugor

Nagyon fontos a vesék rendszeres ultrahang vizsgálata, a vesefunkcók rendszeres ellenőrzése. Komoly áttörés illetve javulás nem várható, előbb vagy utóbb dializisbe és /vagy veseátültésbe is torkollhat a folyamat. Ennek mikorját viszont a helyes diéta betartásával késleltetni lehet.

Rövid fitymafék műtét

Némi utóvérzés előfordulhat, főleg a fitymafék bemetszésekor. Egyenlőre pihentesse, ne húzza hátra. Egy két nap múlva kamillával áztassa fel, majd Neogranormon kenőcsöt, vagy sudocream-et használjon.