• Tüdőrák műtéti megoldása lehetséges-e a későbbiekben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Úr/Nő! A kérdésem a következő lenne: édesapámnál tavasszal tüdőrákot állapítottak meg. sajnos műteni nem tudták, mert az alapbetegsége Bechterew, és a légzésfunkciója sem volt jó, a szövettan eredménye: Carcinoma planocellulare partim keratoides invasivum.GradeIII.a bal alsó lebeny teljesen lezárt. a kemo és sugárterápia eddig sikeresnek mondható, a daganat összehúzodott. az lenne a kérdésem, hogy ez afajta daganat milyen gyorsan újul ki, és mire számíthatunk? Köszönettel: N Melinda

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőrák témában

        Kedves Melinda! A Papa bal tüdejében lévő laphámrák műtét nélkül csaknem biztosan halálos. Ha igen jól visszafejlődött a kezelések hatására, akkor is fél éven-éven belül újra jelentkezik (kiújul). Közben persze áttéteket is képezhet egyéb szervekben (pl. csont). Ezért sajnos csak rossz híreket tudok mondani - bár egy-egy "csodás" gyógyulást is ismerünk. Sanos, belátható időn belül a legorosszabbra kell számítani.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. január 23., 11:10; Megválaszolva: 2012. január 31., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: