• Áttétes daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép napot kivánok! A nevem Boldizsár Csaba. Az elmúlt hetekben tudtam meg anyámrol hogy áttétes tüdődaganata van. Nem tudom hogy kapok e választ avagy sem, de mindenesetre leirom önöknek, hátha tudnak ajánlani valamit. Anyám kezelő főorvosa Deszken elmagyarázta nekünk, hogy anyámon már nem lehet segiteni! Ezt jómagam el is fogadom ha ez a döntés született a szakorvosok részéről. Megértem hogy a halál az életünk része, de nem szeretném hogy anyám úgy távozzon el hogy sokat szenvedett! A jelenlegi álláspont szerint anyám áttétes, melyet a tüdőben fedeztek fel. Lágyrész a az eggyik tüdőfél csúcsában. A másik tüdőfélben meg lágyrész halmozodást figyelteg meg. Szövettant nem lehet elvégezni, mert a főrvosnő szerint nem birná ki a beteg. Ennek hiányában sem műtét sem kemoterápia nem jöhet szóba! De ha lenne is szövettani eredménye akkor sem ajánlaná a terápiás gyógymódokat, mert nagyon leromlott állapotban van. Szövettan hiányában a primer daganat forrását sem lehet megálapitani, igy az sem lehet tudni hogy pontossan melyik stádiumban van. Csak találgatva mondta a kezelőorvosa hogy a második vagy negyedik stádiumban lehet. A kérdésem csak annyi hogy kezelések nélkűl milyen gyorsan fog elhalálozni? Ugyanis kezelés melett élhetne akár 1 évet vagy 1, 5 évet is. Vagy van e arra remény hogy ithoni kezeléssel elérjük azt hogy élni tudjon 1-1, 5 évet? Gondolok itt mindenféle vitamin szedésre és olyan készitményekre amelyek lelasitják a rákos selytek szaporodását. pl Oncomar szedése, svéd csep, béres csep, Cink, Sárgabarck mag melyben benne van a B-17 vitamin. Búzacsira stb. Vagy esetleg van e hatása a B-17 vitamin infúziós kezelésnek? Amiben jelenleg nem is igen hiszek meg ami igen drága eljárás is lenne. Havi adag 300.000ft ba kerűlne, de semmi biztosat nem lehet tudni róla. A tanácsukat kérném hogy mit tegyünk a mi esetünkben. Anyukám 71 éves 1 kb 12 éve fél tüdejét eltávolitották, és most ujabb áttétes daganat jelent meg. Tisztelettel és köszönettel Boldizsár Csab

        Dr. Boros Miklós válasza a tüdőrák témában

        Tisztelt Kérdező! Az általános állapot miatt a kemoterápiás kezelés nem jön szóba. A jelenlegi állapotban nem mondható meg, hogy mennyi ideig fog élni. A kérdésben leírt alternatív kezelések hatásosságát orvosilag ellenőrzött vizsgálatok nem igazolták. A javaslatom, hogy minél több időt töltsenek együtt és amennyiben a későbbiekben jelentkezik a fájdalomcsillapítás a legfontosabb.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 15., 13:28; Megválaszolva: 2012. január 16., 17:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: