Tanácsot szeretnék kérni!

Tisztelt Dr úr, Dr.nő! Tanácsot szeretnék kérni öntől mert kicsit el vagyok keseredve..32 éves vagyok és lassan 1 éve nincs menzesem..több mint 5 éve szedem a Lindynette 20-as tablettát és akkor is alig volt de most 1 éve semmi...tavaly csinált a nőgyógyászom hormonlabor vizsgálatot de rendben volt.Vérvételen is voltam és a koleszterin szintem volt magas, 54 kg vagyok +a vasam volt picit alacsony azon kívül rendben volt...hozzá kell tennem, hogy az elmúlt 3 évem nagyon stresszes volt, családi és munkahelyi gondok voltak..gyermekem nincs és egyszer szeretnék majd..azt is mondták, hogy hagyjam abba a tabletta szedését és már 2 hónapja nem szedem és semmi..azt is mondták, hogy a korai klimax is eljöhetett...egyszer már volt polipom, de azt mondta az a dr.nő, hogy majd elmúlik+tüszőgyulladásom is pár éve, de bevallom őszintén, hogy itt ahol lakok nem igazán foglalkoznak az emberrel...sajnos...ön mit tanácsol? mit tegyek, hogy egyszer lehessen gyerekem, nehogy akkor gond legyen ezért is szeretném a tanácsát kérni..köszönettel:Henrietta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a amenorrhoea témában

Kedves Henrietta! Nőgyógyászati endokrinológiai szakrendelésre kérjen beutalót háziorvosától vagy körzeti nőgyógyászától. Hormonvizsgálatokkal kell ellenőrizni a petefészek, agyalapi mirigy, pajzsmirigy, mellékvese működését (FSH, LH, ösztrogén, prolaktin, sTSH, reggeli kortizol minimálisan), androgéntermelő folyamat kizárására androgének (tesztoszteron, DHEA-S, sz.e. androsztendion, SHBG), congenitalis adrenalis hyperplasia kizárására 17-hidroxi-progeszteron. Szükség szerint hüvelyi ultrahang (androgén termelő elváltozás?, polcisztás ovarium szerkezet? ), hasi UH (mellékvesék? ). Policisztás ovarium betegség gyanúja esetén terhelésés vércukorvozsgálat stb. Nem folytatom a sort - keressen fel endokrinológus nőgyógyászt.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. október 19., 07:31; Megválaszolva: 2011. október 20., 21:16
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetséges így terhesség?
Lehetek-e terhes
PreMens tabletta szedése terhesség...
Terhesség, edzés