• Tanácsot szeretnék kérni!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr úr,Dr.nő! Tanácsot szeretnék kérni öntől mert kicsit el vagyok keseredve..32 éves vagyok és lassan 1 éve nincs menzesem..több mint 5 éve szedem a Lindynette 20-as tablettát és akkor is alig volt de most 1 éve semmi...tavaly csinált a nőgyógyászom hormonlabor vizsgálatot de rendben volt.Vérvételen is voltam és a koleszterin szintem volt magas,54 kg vagyok +a vasam volt picit alacsony azon kívül rendben volt...hozzá kell tennem,hogy az elmúlt 3 évem nagyon stresszes volt,családi és munkahelyi gondok voltak..gyermekem nincs és egyszer szeretnék majd..azt is mondták,hogy hagyjam abba a tabletta szedését és már 2 hónapja nem szedem és semmi..azt is mondták,hogy a korai klimax is eljöhetett...egyszer már volt polipom,de azt mondta az a dr.nő,hogy majd elmúlik+tüszőgyulladásom is pár éve,de bevallom őszintén,hogy itt ahol lakok nem igazán foglalkoznak az emberrel...sajnos...ön mit tanácsol?mit tegyek,hogy egyszer lehessen gyerekem,nehogy akkor gond legyen ezért is szeretném a tanácsát kérni..köszönettel:Henrietta

        Dr. Deli Tamás válasza a amenorrhoea témában

        Kedves Henrietta! Nőgyógyászati endokrinológiai szakrendelésre kérjen beutalót háziorvosától vagy körzeti nőgyógyászától. Hormonvizsgálatokkal kell ellenőrizni a petefészek, agyalapi mirigy, pajzsmirigy, mellékvese működését (FSH, LH, ösztrogén, prolaktin, sTSH, reggeli kortizol minimálisan), androgéntermelő folyamat kizárására androgének (tesztoszteron, DHEA-S, sz.e. androsztendion, SHBG), congenitalis adrenalis hyperplasia kizárására 17-hidroxi-progeszteron. Szükség szerint hüvelyi ultrahang (androgén termelő elváltozás?, polcisztás ovarium szerkezet?), hasi UH (mellékvesék?). Policisztás ovarium betegség gyanúja esetén terhelésés vércukorvozsgálat stb. Nem folytatom a sort - keressen fel endokrinológus nőgyógyászt.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 19., 07:31; Megválaszolva: 2011. október 20., 21:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: