Ilyen esetben mit javasol?

Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a jobb oldali petefészkemben egy symplex ciszta található (5*4 cm átmérőjű) A párommal a baba tervezés felé kacsingatunk, szeretnénk belekezdeni a családtervezésbe. Olyan sokmindent lehet hallani erről, hogy nehezen megy majd a teherbeesés és azt is, hogy lehet megsem fog maradni a baba. Azt szeretném kérni, hogy legyenszíves leírni hogy milyen kockázatok merülhetnek fel. Tényleg igazak ezek a dolgok? Mit tanácsolna nekem hogy minden jó legyen, amennyira csak lehet! Kicsit megijedtem ezek hallatán. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza petefészekciszta témában

Tisztelt Kérdező!

A ciszta megrepedése vagy megcsavarodása esetén heves alhasi panaszok indulnak - ilyen jelentkezése esetén azonnali nőgyógyászati vizsgálat, igen ritkán akut műtét szükséges. Az esetek túlnyomó többségében a szimplex ciszta magától, tünetek nélkül felszívódik. 2 menses után kell hüvelyi ultrahanggal ellenőrizni, így történt-e a dolog. Ha igen, ez a későbbi gyermekvállalást semmilyen szinten nem befolyásolja.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. október 08., 12:23; Megválaszolva: 2011. október 16., 11:24
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Miért nem esek teherbe?
Egy gyermekem van 17-éves, szeretnénk még egy babát de sajnos nem jön össze. Március óta próbálkozunk. Fél éve volt egy cisztám ami a kezelő...
Rettegjek?

Tisztelt doktornö

Az első terhességem megszakadt miss.ab. volt egy éve. Most babát várok de találtak cisztát a jobb...

Cystikus resistentia

Kedves DoktorNő/ Doktor Úr,

Kissé ilyedten, de annál bátrabban teszem fel kérdésemet és kérem segítségét.25 éves, 5 hetes kismama...

Kombinált teszten magas nyaki redő...
A 34 éves feleségemen az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központban a terhesség 13. hetében kombinált tesztet végeztek, ahol magas nyaki redő és...