• Ilyen esetben mit javasol?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a jobb oldali petefészkemben egy symplex ciszta található(5*4 cm átmérőjű) A párommal a baba tervezés felé kacsingatunk, szeretnénk belekezdeni a családtervezésbe. Olyan sokmindent lehet hallani erről, hogy nehezen megy majd a teherbeesés és azt is , hogy lehet megsem fog maradni a baba. Azt szeretném kérni , hogy legyenszíves leírni hogy milyen kockázatok merülhetnek fel. Tényleg igazak ezek a dolgok? Mit tanácsolna nekem hogy minden jó legyen, amennyira csak lehet! Kicsit megijedtem ezek hallatán. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a petefészekciszta témában

        Tisztelt Kérdező! A ciszta megrepedése vagy megcsavarodása esetén heves alhasi panaszok indulnak - ilyen jelentkezése esetén azonnali nőgyógyászati vizsgálat, igen ritkán akut műtét szükséges. Az esetek túlnyomó többségében a szimplex ciszta magától, tünetek nélkül felszívódik. 2 menses után kell hüvelyi ultrahanggal ellenőrizni, így történt-e a dolog. Ha igen, ez a későbbi gyermekvállalást semmilyen szinten nem befolyásolja.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 08., 12:23; Megválaszolva: 2011. október 16., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés