• Terhesség - magas fehérjeszám a vizeletben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/úr! 26 hétben járó kismama vagyok. Vizeletemben a legutóbbi vizsgálat során magas fehérvérsejt (57/Lt) és magas laphámsejt (17/lt) számot találtak.. Kérdésem az lenne, ha a vérnyomásom - napi többszöri mérés átlaga alapján - 125/80 , ennek ellenére a fenti tünetek lehetnek -e a terhességi toexemia előjelei? Ha nem,akkor mi lehet az oka ezen tüneteknek? Válaszát köszönöm, tisztelettel:

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség témában

        Tisztelt Hölgyem! A vizeletben megjelenő fehérvérsejt nem a toxaemia jele (a fehérje lehetne azé - de a fehérje és a fehérvérsejt úgy viszonyul egymáshoz, mint Eiffel és a tejfel - hasonló, és mégis más). Ha baktérium és gennyi is van a vizeletben, ez lehet húgyúti fertőzés, de hüvelyfolyás miatti szennyezett minta jele is. Feltehetően megismétlik a vizeletvizsgálatot - de ezt orvosa nyilván jobban el tudja dönteni nálam, hiszen ő látja a leletét teljes egészében.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 08., 09:51; Megválaszolva: 2011. július 10., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés