• Kihordhatom biztonsággal a babámat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 2006-ban súlyos toxémiával, 34. hétre szültem a magas vérnyomásom miatt császármetszéssel. 2008-ban már sikerült a terhességet a 40. hétig kihúzni toxémia nélkül, ehhez már csak a fehérjevizelés kellett volna, a többi tünetem megvolt. Szintén császármetszés lett egyébként fájásgyengeség miatt. Mindkét terhesség során a magas vérnyomásomra végig Dopegyt gyógyszert szedtem. Szeretnék még egy kisbabát vállalni. A vérnyomásomra továbbra is gyógyszert szedek -korábbi terhességeim előtt nem szedtem. Jelenleg 5mg-os Coverexből 1x1-et és 2X1/2 Nebacopot, ami szintén 5 mg-os. Második szülésemet követően kiderült, hogy pajzsmirigyem alulműködik, így erre is szedek 1x1 Letrox tablettát. A problémám továbbá, hogy a hasfalam nagyon gyenge, a hasam nagyon megereszkedett már a második terhesség során is. Kérdésem az lenne, hogy ezen gyógyszerek szedése mellett, a korábbi súlyos toxémia és majdnem toxémia és a gyenge hasfalam miatt vállalhatok-e babát vagy nem lenne biztonságos akár a baba, akár az én számomra? A második terhességemből született kisfiamnál már hat hónapos korában egy szemvizsgálat során kiderítették, hogy nagyon gyengén lát, -13-as dioptriás szemüveget hord. Úgy tájékoztattak, hogy ez örökletes, nem a terhesség során alakul ki, hanem inkább a családban kell keresni, hogy kitől örökölhette. További kérdésem, hogy ez valóban így van-e vagy a magas vérnyomás miatt alakulhatott így? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Csősz György válasza a terhesség témában

        A terhesség kockázata valamivel nagyobb a fent említett esetben de ettől még szoros kontroll mellett lehet még gyermeke. A látászavar nem adódik a toxaemiából. Egyéb fejlődési rendellenesség az oka .


        Dr. Csősz György
        nőgyógyász

        Dr. Csősz György
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 27., 15:44; Megválaszolva: 2010. szeptember 10., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés