terhesen röntgen

Tisztelt Cím! Terhes vagyok, amit ma tudtam meg. Egy hete a fogammal panorama röntgent készítettek, de ekkor még nem tudtam, hogy gyermeket várok. A kérdésem, hogy lehet-e bármilyen baja a magzatnak ettől a röntgentől? Ólomkötényt adtak rám, mikor készült a felvétel. Terhesen végezhető foggyökér rezekció? És még azt szeretném megtudni, hogy reflux betegség miatt Rabeman protonpumpa gátlót szedek, melyet terhesen nem szabad szedni. Van olyan gyógyszer, ami helyettesíti ezt a gyomorsav csökkentőt, és kismamák is szedhetik? Segítségét köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza röntgen témában

Kedves Kérdező! A terhesség első három hónapjában ajánlatos minden gyógyszert és beavatkozást kerülni. A refluxra adott gyógyszer szükségességét a belgyógyásznak kell eldönteni. Az rtg.beavatkozás a leirt óvintézkedések mellett nem okozhat bajt, de megkérdezhetik a genetikusokat is.

Kérdés: 2012. január 13., 07:04; Megválaszolva: 2012. január 14., 15:10
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Mi baj lehet a babának?
Tisztelt Dr. Nő! Nem is olyan rég, kb. 3 hete voltam röntgenen hátfájás miatt. Az lenne a kérdésem, hogy ha esetleg 3 hónapon belül esnék teherbe...
Terhesség és tüdőröntgen
Kedves Doktor Úr! Nekem olyan problémám lenne, hogy most van itt a kötelező tüdőszűrés ideje városunkban. 11-én kellett volna megjönniea...
Terhesség alatt panoráma röntgen
Tisztelt Doktornő, Doktorúr, 3 hónapos terhes vagyok, igyekszem mindenre odafigyelni, nagyon várjuk már a kisbabánkat. Mivel mindig hallottam, hogy...
Röntgen a terhesség közepén
Tisztelt Cím!   A Terhességem 23 hetében arcüreg gyulladásom lett. Sajnos a szakorvos elküldött  röntgenre. /Én is hibás vagyok mert nem...
Leletelemzés