Mi baj lehet a babának?

Tisztelt Dr. Nő! Nem is olyan rég, kb. 3 hete voltam röntgenen hátfájás miatt. Az lenne a kérdésem, hogy ha esetleg 3 hónapon belül esnék teherbe az milyen problémával járna a terhesség folyamán. Illetve ha esetleg már terhes volnék milyen mértékben hatna ki a babára. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza röntgen témában

Tisztelt Kérdező!

A megtermékenyült petében és magzatban kárt tehet a röntgen sugár. Ezért kell kerülnie a terhes nőknek a röntgen vizsgálatot.

Ez csak elővigyázatosság, mert az esetek döntő többségében semmi baja nem lesz a születendő magzatnak.

Ne aggódjon! Amennyiben valóban terhes, nyugodtan kihordhatja magzatát!

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2014. augusztus 22., 19:43; Megválaszolva: 2014. augusztus 23., 10:35
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
terhesen röntgen
Tisztelt Cím! Terhes vagyok, amit ma tudtam meg. Egy hete a fogammal panorama röntgent készítettek, de ekkor még nem tudtam, hogy gyermeket várok. A...
Terhesség és tüdőröntgen
Kedves Doktor Úr! Nekem olyan problémám lenne, hogy most van itt a kötelező tüdőszűrés ideje városunkban. 11-én kellett volna megjönniea...
Terhesség alatt panoráma röntgen
Tisztelt Doktornő, Doktorúr, 3 hónapos terhes vagyok, igyekszem mindenre odafigyelni, nagyon várjuk már a kisbabánkat. Mivel mindig hallottam, hogy...
Röntgen a terhesség közepén
Tisztelt Cím!   A Terhességem 23 hetében arcüreg gyulladásom lett. Sajnos a szakorvos elküldött  röntgenre. /Én is hibás vagyok mert nem...
Streptococcus