röntgen gép működése

Egy szokatlan kérdésem lenne Önökhöz, a lányom arcüregét meg akarták röntgenezni, de a röntgengépnél nem jött le a kazetta a helyére, pedig a röntgen asszisztens folyamatosan ütötte a számítógép billentyűzetét. Érhette e sugárzás e közben a lányomat, vagy a röntgen sugarat külön kell elindítani? Köszönöm válaszukat, egy aggódó édesanya.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza röntgen témában

Tisztelt Kérdező!

A röntgensugarat nem számítógép billentyűzetével, hanem egy külön, erre kialakított nyomógombbal kapcsolják és azt is csak a felvételhez szükséges rövid ideig. A számítógépes billentyűzettel általában a betegadatok bevitelét végzik. Nem tudom, pontosan mit ért azalatt, hogy a "röntgen asszisztens folyamatosan ütötte a számítógép billentyűzetét". Azt kizártnak tartom, hogy adatok rögzítése közben röntgensugárzás keletkezne. A leírásból nem tudom megmondani, hogy volt-e vagy mi is lehetett a probléma, ehhez ismerni kellene a használt berendezéseket és azt, hogy a szakdolgozók milyen rendellenes működést észleltek.

Kérdés: 2016. június 28., 13:40; Megválaszolva: 2016. június 29., 22:10
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
röntgen vs. gyermekválalás
Tisztelt Doktornő! Úr! A napokban rtg vizsgálaton vettem részt gerincfájdalmaim miatt. A nyaki gerinc felvételénél kaptam ólomkötényt, viszont ...
Rtg sugárártalom
Jó napot kivánok. Én egy urológiai műtős asszisztens vagyok, és 30.hetes terhes. A kérdésem a következő: a műtőnktől nem messze, (kb.8-10...
Sok ez a röntgen?
Dr.Laki András radiológustól kérdezném: T. Doktor Úr! Nyár óta rám jár a rúd. Júliusban készült egy panoráma röntgen a fogamról, majd 2...
Ultrahangos kérdés
Kedves Doktor Úr! Mivel rendszeresen van húzó, tompa fájdalmam a jobb vese tájékán, amit elől és a hátamba sugárzóan is szoktam érezni, ezért...
Van ilyen káros hatása az MR...
Tisztelt Doktor Úr! Az MR- vizsgálat kockázatával kapcsolatos lenne a kérdésem. Volt egy kontrasztanyagos koponya MR- vizsgálatom. 3 hónapig tartó...