• Korai petefészek elégtelenség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr!36 éves nő vagyok.Tavaly vetettem le a Mirenat 7 év után,ami teljesen panaszmentes volt,mellette egy-két napos minimális havi vérzéssel.A levétel után még két hónapig szintén ilyen vérzésem volt,3.hónapra jött meg normálisan időben és mennyiségben.Ám ezután nagy zűr keletkezett,ha megjött időre ,akkor 10napig tartott,vagy ha idő előtt,akkor nagymennyiségű,végül októberben megszűnt a mensesem.Azóta orvoshoz járok,aki havonta készít UH-t.Eleinte peteérésem se volt,Norcoluttal hozta meg.Tavasszal látott egy kisebb cisztát,ami következő alkalomra felszívódott.Laboreredményem szerint alacsony a progeszteron,és magas az FSH szint.Legutóbbi dupla Norcolut szedése után látott érett petesejtet,amiből lett is spontán vérzésem.De azóta megint semmi,pedig lát érett petesejtet,miért nincs akkor vérzésem?Vajon hol akad el nálam a folyamat?Lehetséges ezt az egészet a késői Merina levétele okozza?Vagy esetleg valamilyen alattomos fertőzés szövődménye?Vagy tényleg korai petefészek elégtelenségem van?Várom válaszát,előre is köszönöm! K-né

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség, reflux témában

        Ez a peteérés hiánya miatt van.Csak egy hormon az oestrogén hatása van,nincs tüszőrepedés emiatt van vérzészavar,progeszteron hormon nincs.Ebben az életkorban lehet ilyen. Oki megoldás gyógyszeres kezelést igényel.A fertőzés és a Mirena levétele nem befolyásolja ezt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 29., 10:38; Megválaszolva: 2011. december 02., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés