• Légzés, szívverés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mi lehet a probléma 3x fordult velem elő és azóta nagyon nehezen merek elaludni. Lefeküdtem pihenni és kb 10 perc után elaludtam és arra ébredtem rá 5 percre hogy nem tudok mozogni olyan mint ha aludnák de mégis ébren lennék és csak nézni tudok de nem tudok se beszélni és egy végtagomat megmozdítani majd egy kis idő után hírtelen elönt a forroság és elkezdek remegni nagyon kb 10 percen át nehezen tudok levegöt venni és felmegy a vérnyomásom. Ez volt az első eset szerintem az ijedségtöl volt a szív verés de miután átéltem következőkbe nem íjedtem meg viszont a többi panasz jelentkezett csak nem volt gyors a szív verésem. Nagyon íjesztő az egész mert az egész életem mint ha képkockákba lepörögne az idő alatt mikor roszul vagyok és amikor bekövetkezik ez aznap olyan mint ha nem saját magam írányitanám magam mint ha kivülröl nézném magam egy képernyön. Ebbe kérném a segítségüket hogy mi lehet a probléma.

        Dr. Veress Dóra válasza a alvási bénulás témában

        Kedves Kérdező! Amit Ön tapasztalt, azt úgy hívják, hogy alvási bénulás. Bármnnyire ijesztő is, teljesen normális jelenség. Röviden arról van szó, hogy az alvásciklus legmélyebb szakaszában, az úgynevezett REM alatt álmodik az ember. Az álmok viszont heves mozgásokban nyilvánulnának meg, ha nem kapcsolódna szét ilyenkor az agy és az izomzat. Mindez saját és alvótársunk védelmében van. Ha valaki a szétkapcsolódás után ébred, akkor 1-2 percig még mozdulatlannak érezheti magát, kb. ennyi idő kell, hogy visszanyerje az öntudatát és visszaálljon az ereddeti állapot. Ön valószínűleg így járt, és ettől a bénulástól ilyedt meg. A többi tünet ennek tudható be. A jelenség ártalmatlan, nem kell félni tőle. A megelőzés érdekében annyit tehet, hogy eleget alszik, nem éjszakázik, mindig ugyanakkor fekszik le és kel fel, hetente 2x sportol valamit és megpróbál a lehető legkevesebbet stresszelni!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 08., 07:24; Megválaszolva: 2011. május 09., 23:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés