Terhesség mellett antidepresszáns

2 éve belekeveredtem egy kevert szorongásos depresszióba. Loranxil1mg, brintellix10mg es mirzaten q 30 mg os gyógyszereket szedek. 1 hete pozitiv lett a terhességi tesztem. A doktor úr akihez jartam azt mondta h keressek valaki mást aki foglalkozik ilyen esetekkel is illetve azt mondta hagyjam el a gyógyszereket viszont brutál panikrohamaim voltak abba a 2 napba míg nem szedtem őket. Van arra megoldás hogy szedek gyógyszert terhesség alatt es a babának nem lesz semmi baja? Vagy a gyógyszer mellekhatasakent mindenképpen kialakul a babánál valami betegség? Vagy milyen megoldas lenne, ami a babának es nekem is jó?

Dr. Pálvölgyi Rita válasza terhesség során szedhető gyógyszerek témában

Tisztelt Kérdező, A terhesség során javasolt - pszichés működésre ható - szerek elbírálása mindig egyéni mérlegelést igényel. A nyugtatók / Loranxil/ szedését nem javasoljuk általában, mert fejlődési visszamaradást okozhat. Az antidepresszánsok indokolt esetben adhatók. Legtöbb kedvező tapasztalat a szerotonin visszavételt gátló gyógyszercsoporttal van. Az Ön által szedett készítmények nem ebbe a csoportba trtoznak, kevesebb még velük kapcsolatban a kutatási eredmény. Ezért én azt tanácsolnám, hogy személyesen keressen fel egy kollégát, és vele beszélje meg a további terápiás lehetőségeket, gyógyszeres kezelés esetén a fent említett gyógszercsoportra koncentrálva. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Megválaszolva: 2024. április 10.

Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség

Van e kiút az agorafobiából
Tisztel Doktornő! Fiunk 25 éve pánikbeteg, agorafóbiás. Pszichiátriai kezelést, csak telefonon kap, mivel orvoshoz nen tud elmenni. Rivotrilt, Rexetint 25...
Frontin és Melatonin együtt
Tisztelt Doktornő! Sajnos lassan 10 éve szedek 0 5 mg frontint alváshoz /éjszakai munkámból kifolyólag/ szeretném lassan elhagyni egy teljes életmód váltással....
Antidepresszáns és bélpanaszok
Tisztelt Doktornő! Rendkívül tanácstalan vagyok a terápiám további megválasztását illetően, ezért a tanácsát szeretném kérni. Probémám: erős egészség...
Antidepresszáns elhagyása cseréje
Tisztelt Doktornő! Kb. 7 éve szedek kevert szorongásás tünetekre napi 20mg paroxatot. A mellékhatások között enyhén jelentkezik szexualis diszfunkció is....
Antidepresszáns elhagyása
Üdvözlöm! 2 éve szedek Scippa 5mg-ot reggelente, szorongásra és pánikbetegségre. Viszont szeretném ezt most már elhagyni, egy természetesen gyógymódot...
Frontin, remegés, függőség?
T. Doktornő! Évek óta generalizált szorongás és agórafóbia betegségem van. Több hangulatjavítót kipróbáltam már. Az utóbbi évben azt tapasztalom, hogy az...