Frontin, remegés, függőség?

T. Doktornő! Évek óta generalizált szorongás és agórafóbia betegségem van. Több hangulatjavítót kipróbáltam már. Az utóbbi évben azt tapasztalom, hogy az eddig használt hangulatjavítók is nagymértékű reszketés váltanak ki belőlem. Tartósan nem is tudom azokat szedni.Így aztán napi 3-4 0.25-ös Frontint szedek rendszeresen, ami 1-2 órára enyhe megnyugvást ad. Majd ismét erős reszketés tör rám, amit a frontin bevétele kissé tompít. Nem tudom kihez fordulhatnék a továbbiakban, tartok tőle, hogy frontin függő lettem. Válaszát előre is köszönöm: tisztelettel

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongásos tünetek gyógyszerelése témában

Tisztelt Kérdező, A Frontin bevétele előtti remegés megjelenése valóban hozzászokásra utal. A kialakult függőséget általában antidepresszáns adásával szoktuk kezelni, ennek segítsége mellett csökkenthető lassan a Frontin adagja egészen a teljes elhagyásig. Azt tisztázni kéne, hogy valóban az antidepresszánsok okozzák-e a remegést, -, ami nem jellemző, - vagy ott is a Frontin hiánya jelentkezik. Utóbbi esetben mégis be kéne állítani a leginkább jól tolerálható antidepresszánst a szorongásos tünetek oldására. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Megválaszolva: 2023. november 13.

Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség

Antidepresszáns elhagyása
Üdvözlöm! 2 éve szedek Scippa 5mg-ot reggelente, szorongásra és pánikbetegségre. Viszont szeretném ezt most már elhagyni, egy természetesen gyógymódot...
Szorongás, hangulatváltozások télen,...
Kedves Doktornő! Egy 19 éves egyetemista lány vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet az oka annak, hogy minden télen már két éve (pontosabban...
Szorongás vagy szervi probléma?
Kedves Doktor Nő! A segítségét szeretném kérni. Többször írtam már, sajnos nem járok sikerrel. A kálváriám több, mint 2 hónapja kezdődött. Erős fejfájásom...
Nem látom az élet értelmét. Szorongok
Tisztelt doktor nő! Szorongok egyfolytában, ezért már nem aludtam majdnem 2 hete. Az a problémám, hogy nem látom miért lenne érdemes élnem (nem igazán...
Féltékenység, szorongás
Tisztelt Doktornő! Boldog párkapcsolatban élek, 7 hónapos terhes vagyok első babával. Alapból is vannak/voltak szoromgásaim, de a kapcsolatomat illetően...
Éjszakai pánikroham?
Kedves Doktor nő! Azzal a problémával fordulok Önhoz, hogy márciusban jelentkeztek először a panaszaim. Leginkább esténként rosszul érzem magam, először...