Szorongás vagy más betegség?

Kedves Doktornő! 2014. áprilisában kezdődtek a panaszaim, esti remegés, szédülés hányinger formájában. Előzményt megnevezni nem igazán tudok, talán befolyásoló tényező lehetett, hogy barátom apukája szívinfarktust kapott, és meglátogattam a kórházba. Ez az eset eléggé felkavart, mindig is tartottam igazából az ilyen helyzetektől, és úgy érzem, kicsit jobban megviselt a kelleténél.Ezek a tünetek kezdtek mindennaposság válni. Minden este remegés, hányinger, gyors szívdobogás, és természetesen napközbeni szorongás, agyalás, félelem érzés a betegségtől, a "vajon mi lesz velem" kérdések sokasága a fejemben, amelyektől nem tudtam és mai napig nem tudok szabadulni. Nem jártam el bulizni, hozzáteszem mai napig nem járok, hiszen az alkohol csak még rosszabb hatással volt a szervezetemre, a másnap pedig akár 2-3 pohár alkoholtól is szörnyűek voltak.Nyár vége óta annyiban változtak a tüneteim, hogy a magas pulzus általában napközben van, de van olyan nap, hogy teljesen normális. Ez a magas pulzus 85-90 körüli, de volt már hogy 117-körüli is volt. Ilyenkor kipirulok, izzadok, és természetesen remegek. A remegés is megmaradt, a legrosszabb ébredés után, de van hogy egész nap kitart. Ilyenkor apró remegést érzek a kezemben, lábamban ha pl. erősebben fogok valamit a kezemben. Menstruáció előtt ezek a tünetegyüttesek még erősebben jelentkeznek. Van amikor egész nap jól vagyok, semmi bajom, de ez elég ritka. Vannak olyan napok is, amikor a pulzusom a helyén van, viszont szédelgek nagyon. Nagyon zavar már ez a kialakult helyzet, nem tudom mit tegyek, kardiológusnál voltam, pajzsmirigy vizsgálaton szintén, leletek negatívak. El vagyok keseredve, mert nagyon megnehezíti a mindennapjaimat, nem igazán szeretek egyedül menni sehová a rosszullétek és a rossz közérzetem miatt. Van kiút ebből anélkül hogy gyógyszerfüggővé válnék? Egyszer szeretnék már úgy felébredni, hogy nem félni az előttem álló naptól, hanem örülni, és visszatérne a régi énem! Köszönöm válaszát!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongás témában

Tisztelt Kérdező,

Ha a szorongásos panaszok, pánikbetegség tünetei elhúzódnak, mindenképp érdemes szakmai segítséget kérni. Pszichoterápia, - ezen belül relaxációs technikák, - éppúgy eredményesek lehetnek, mint átmeneti gyógyszeres kezelés. Kezelés nélkül a tünetek krónikussá válhatnak, egyre nehezebbé téve a kigyógyulást.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. február 18., 18:07; Megválaszolva: 2015. február 18., 21:08
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Turelmetlen
Kedves Doktor No / Doktor Ur ; Azzal a kérdéssel fordulok Magához hogy mit tudnék tenni a nagymértéku Turelmetlenségemmel? Semmihez nincs turelmem...
Stimuloton
Kedves Dr. Nő. Érdeklődni szeretnék a Stimuloton gyógyszerről. Pszichológushoz járok aki ennek a gyógyszernek az szedését javasolta, de nem mertem...
Paroxat és Rivotril tbl. szedése
Kedves Doktornő! 51 éves nő vagyok. Kb. 25 éve szedem a Paroxat és a Rivotril tbl-t. Akkor még pszichiáter írta fel mindkettőt: a Paroxat 20 mg...
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?