Infarktus veszély?

Tisztelt doktor, Érdeklődnék, hogy kardiológiára mennék általános szívállapot ellenőrzésre bizonyos tünetek miatt, de csak hetek múlva lenne időpont. Mostanában érzek a mellkason közepén a szegycsont mögött enyhe nyomást, illetve bal oldalon a szív körül néha szurkálást. Időnként enyhe megszédülést is érzek, enyhe hátba nyilallást olykor zsibbad a bal karom, és a nyakam is fáj. Légszomj is előfordul néha, mintha nem jönne elég oxigén, és mélyebbeket kellene sóhajtanom. A kezem is kicsit ilyenkor, mikor ez előfordul, nyirkos lesz, de lehet csak a bepánikolástól, nagyon megijedek, mi van ha szívinfarktus. A vérnyomásom nagyjából rendben van(129/79/-63 pulzus), illetve volt egy nyugalmi EKG-m március elején-közepén, ami semmi eltérést nem mutatott. 32 éves vagyok, nem aktívan sportolok és van kb. 10 kiló súlyfeleslegem, és sajnos sokszor idegeskedős vagyok. Ha volt ez a nyugalmi EKG-m is, ami negatív, akkor ez nem valószínű, hogy szívinfarktus jelei lennének? A nagyapámnál köztudottan évtizedek óta fennáll atrioventrikuláris blokk, azaz vezetési rendellenesség. Pánikbetegséggel is kezelnek, de a szívem még nem lett kivizsgálva. Érdemes azért egy általános kardiológiai kivizsgálást csináltatnom? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező! A leírtak alapján a szívinfarktus nem valószínű. Egy szívvizsgálat pontosan megmondja, hogy milyen az Ön szívének állapota, és, hogy van-e esetleg teendő ezzel. Ha a nyugalmi EKG normál, akkor ez már sokféle súlyos betegséget kizár. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2014. április 10., 16:13; Megválaszolva: 2014. április 13., 20:51
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása