JTSZB, Koncentrikus Bal Kamra Hypetrophia

Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémámban! a Covid betegkísérőként a székesfehérvári Szent György Kórházban kezdtem el dolgozni körülbelül 2 hete. Március 16 - án a munkahelyemen rosszul lettem. Nyomó mellkasi érzés, hátfájás, nem túlzottan emelkedett pulzusszám (103bpm) , nehézlégzés, bal váll - felkar zsibbadás tüneteggyüttessel. Covid ag gyorsteszt negatív, Mellkas CT embóliát, dissectiót, vagy pneumóniára utaló jelet nem igazolt. CT után kardiológiai őrzőbe kerültem. 18 - án készült EKG szerint: SR, bal deviatio, kamraferkv: 104/min, PQ: 120MS, QRS: 140ms. JTSZB, sec. repol zavarok. átmeneti zóna V4 - ben. Echokardiografia során koncentrikus bal kamra hypetrophiát láttak. Kardiális troponin alapján ACS nem merült fel. Az EKG Diagnosztikus információja: Szinusz tachykardia, Komplett Jobb Tawara - Szárblokk, Gyenge R-hullám progresszó (V2,V3,V4) , Bifázisos T - hullám (V2,V3) , Korai kamrai kontrakció, Határozott jobb tengely deviáció. 18 - án jó általános állapotba hazabocsátottak. Otthoni terápa: Covercard (1*5/5mg) (ezt már szedem 2 éve) Atorvastatin Frontin 0.5 A tegnapi estéig szinte panaszmentes voltam. Csak az általános gyengeség - illetve szédülés volt jellemző. Tegnap este azonban ismét jelentkezett a fent leírt tüneteggyüttes szúró szívtájéki fájdalommal kiegészítve. Vérnyomás: 110/75, pulzus 89. Azóta a nehézlégzés maradt csak meg illetve a néha szúró mellkasi fájdalom, szédülés, gyengeség. A kiírt Stressz Echo és 24 órás Holter vizsgálatot a kórház a Covid helyzet miatt törölte. Ön szerint mennyire sürgős a "hogyan tovább" - illetve mi a megoldás ezekre a hirtelen jelentkező panaszokra (lehetőleg mentők hívása nélkül)? Válaszát előre is köszönöm! Csanyi Tivadar

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi panasz témában

Kevdes Kérdező! Előző rosszullét alkalmával életveszélyes kórképek kizárása megtörtént, de a panasz pontos oka nem derült ki. Ehhez valóban kellenek további vizsgálatok, a stresszecho vagy koronaria CT még segíthet koszorúér eredet kizárásában. A korábbi leletek alapján nem tűnik sülrgősnek, de a pansz miatt tenni kellene valamit. Én a magam részéről betablokkoló terápiát vezetnék be kis dózisban, ez enyhíthetné a panaszokat a kivizsgálás befejezéséig. Utána lehet dönteni további teendőkről. Konzultálja meg háziorvosával vagy a vizsgáló kardiológussal. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. MOlnár Dóra

Kérdés: 2021. március 23., 11:55; Megválaszolva: 2021. március 25., 23:31
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitől fáj a szivem?
Március 20-án péntek éjjel a feleségemmel lefekvéshez készültünk éjjel fél 2 magasságában és egyik pillanatról a másikra elkezdtem furcsán...
Vérnyomás
Jó napot kívánok. 31éves, 172cm magas, 50kg, két gyerekes anyuka vagyok. Mostanában sokat nyom a mellkasom. Méregetem rendszeresen a vérnyomásom...
Szív körüli szúró fájdalom
Jó Napot! Szív körüli szúró fájdalmat érzek mostanában, ha levegőt veszek, ha mozgatom a kezem és gyengeséggel jár. Enyhe pánikbetegségem...
Forduljak e orvoshoz?
Tisztelt Doktornő! 23 éves férfi vagyok. Az egyik este maszturbálni akartam, és gyorsan le akartam tudni. Így nagyon erőlködtem, aztán hirtelen a...
Megkeményedett erek hímvesszőn
Tisztelt doktornő! Két napja vettem észre zuhanyzás közben, hogy a hímvesszőn az erek egy része megkeményedett és rögös, csomós tapintásúak....