Szív szúrás, fájdalom

Tisztelt Doktornő! Pont a járványhelyzet előtt diagnosztizálta a háziorvosom a magas vérnyomást és gyógyszert is kaptam rá és a magas pulzusomra is Coverex -AS 5mg (először felet, utána egészet szedtem, újra felet és semmit) és Nebivolol Sandoz 5mg 1/negyed (negyed fél negyed és utána semmit) . Kaptam még vészhelyzetre Tensiomint 25mg 1x1 (sajnos kellett) egyszer szedtem több napig. Volt magas és nagyon alacsony a vérnyomásom, de aztán normalizálódott és nem szedek már gyógyszert, mert akkor nagyon alacsony lenne, gyógyszer nélkül van úgy hogy kávét kell innom, hogy normális legyen. Mindig alacsony volt a suliban is azt mondta az orvos, hogy igyak egy gyenge kávét. Van túlsúlyom is de folyamatosan küzdök, hogy lemenjen. (Szülés után lefogytam, visszafogytam.) Betegség miatt híztam el, mert félrekezeltek. Ezek az előzmények. A problémám, hogy van úgy, hogy fáj a szívem és volt úgy, hogy nem tudtam megmozdulni annyira fájt és utána is sokáig, egész nap éreztem a fájdalmat. Amikor szúrást érzek a vérnyomásmérő cik-cakk vonallal jelez. Voltam Ekg vizsgálaton, de pont nem fájt és nem is mutatott ki semmit, ezért ennyi volt a vizsgálat ez irányban. Nem szeretnék most még orvoshoz és vizsgálatokra menni a korona vírus miatt, ezért fordulok Önhöz. Kérem, mondja meg hogy mit tehetek itthon. Mit vegyek, mit szedjek, mit csináljak? Vettünk Aspirin protectet, jó volt, 10 napig szedtem. Talán ez is segített levinni a vérnyomásom. Nem az én korosztályomnak szól, ezért többet nem is nagyon mertem bevenni. Most nem szedek már semmilyen gyógyszert, érzem amikor magas vagy alacsony, megmérem vérnyomásmérővel. Iszok egy kávét, vagy olyankor egy fél tablettát, hogy lemenjen a vérnyomásom, de ez kb. 3 hetente egyszer, tehát alig. A szívem okoz problémát, szúró, nyomó érzésem van. Iszok olyankor galagony gyógyteát, vagy speciálisan szív gyógyteakeveréket. Nem túl nagy segítség ez, de ez az amit meg tudok tenni. Előre is köszönöm a válaszát, segítségét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező! A fájdalom jellege inkább mozgásszervi eredetre utal (például gyakran rossz testtartás, sok ülésből adódó probléma áll a háttérben) , nem szívbetegségre gyanakszom. Testtartást javító gyakorlatok csökkenthetik az ilyen panaszokat-. Természetesen a vérnyomás hosszútávú rendezése majd kívánatos lenne, így részletes kardiológiai vizsgálat valóban javasolt nem sürgősséggel.

Romló panaszok esetén háziorvosával vegye fel a kapcsolatot- megmondja mi a további teendő.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. május 26., 16:54; Megválaszolva: 2020. május 29., 16:13
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Mellkasi panaszok karzsibbadás
Tisztelt Doktor Nő! A kérdésem kissé hosszas lesz! Az idén Februárban SBO osztályra kerültem mellkasi fájdalom és bal kar zsibbadás illetve a...
Furcsa érzések, a szív körül.
Tisztelt Doktornő! Régebben is volt már hasonló, de az utóbbi időben kicsit sűrűbben jelentkezik, hogy elsősorban szívtájékon, kicsit feljebb...
Szúró mellkasi fájdalom
Kedves Doktor út /Doktor nő, 17 éves vagyok és havonta egyszer-kétszer erős, szúró érzést érzek a bal oldalamon, ami nagy lélegzet vételre...