• Szív szúrás, fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Pont a járványhelyzet előtt diagnosztizálta a háziorvosom a magas vérnyomást és gyógyszert is kaptam rá és a magas pulzusomra is Coverex -AS 5mg (először felet, utána egészet szedtem, újra felet és semmit) és Nebivolol Sandoz 5mg 1/negyed (negyed fél negyed és utána semmit). Kaptam még vészhelyzetre Tensiomint 25mg 1x1 (sajnos kellett) egyszer szedtem több napig. Volt magas és nagyon alacsony a vérnyomásom, de aztán normalizálódott és nem szedek már gyógyszert, mert akkor nagyon alacsony lenne, gyógyszer nélkül van úgy hogy kávét kell innom, hogy normális legyen. Mindig alacsony volt a suliban is azt mondta az orvos, hogy igyak egy gyenge kávét. Van túlsúlyom is de folyamatosan küzdök, hogy lemenjen. (Szülés után lefogytam, visszafogytam.) Betegség miatt híztam el, mert félrekezeltek. Ezek az előzmények. A problémám, hogy van úgy, hogy fáj a szívem és volt úgy, hogy nem tudtam megmozdulni annyira fájt és utána is sokáig, egész nap éreztem a fájdalmat. Amikor szúrást érzek a vérnyomásmérő cik-cakk vonallal jelez. Voltam Ekg vizsgálaton, de pont nem fájt és nem is mutatott ki semmit, ezért ennyi volt a vizsgálat ez irányban. Nem szeretnék most még orvoshoz és vizsgálatokra menni a korona vírus miatt, ezért fordulok Önhöz. Kérem, mondja meg hogy mit tehetek itthon. Mit vegyek, mit szedjek, mit csináljak? Vettünk Aspirin protectet, jó volt, 10 napig szedtem. Talán ez is segített levinni a vérnyomásom. Nem az én korosztályomnak szól, ezért többet nem is nagyon mertem bevenni. Most nem szedek már semmilyen gyógyszert, érzem amikor magas vagy alacsony, megmérem vérnyomásmérővel. Iszok egy kávét, vagy olyankor egy fél tablettát, hogy lemenjen a vérnyomásom, de ez kb. 3 hetente egyszer, tehát alig. A szívem okoz problémát, szúró, nyomó érzésem van. Iszok olyankor galagony gyógyteát, vagy speciálisan szív gyógyteakeveréket. Nem túl nagy segítség ez, de ez az amit meg tudok tenni. Előre is köszönöm a válaszát, segítségét.

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi panasz témában

        Kedves Kérdező! A fájdalom jellege inkább mozgásszervi eredetre utal (például gyakran rossz testtartás, sok ülésből adódó probléma áll a háttérben), nem szívbetegségre gyanakszom. Testtartást javító gyakorlatok csökkenthetik az ilyen panaszokat-. Természetesen a vérnyomás hosszútávú rendezése majd kívánatos lenne, így részletes kardiológiai vizsgálat valóban javasolt nem sürgősséggel. Romló panaszok esetén háziorvosával vegye fel a kapcsolatot- megmondja mi a további teendő. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. május 26., 16:54; Megválaszolva: 2020. május 29., 16:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Szakértő Orvos! Édesapám nevében szeretnék kérdést feltenni, ugyanis hónapok óta tartó, fokozódó fájdalma van, amire ezidáig nem született sajnos hatékony megoldás. Panaszai hónapokkal ezelőtt kezdődtek, s apukám...
        Jó Napot Kívánok! Mostanába egyre sűrűbben előforduló mellkasi fájfalom,ami spontán jelentkezik bármilyen nagy erőkifejtés nélkül is és aminek okát nem tudjuk..Kardiológusnál jártam és semmit nem talált, esetleg lenne valami tippje hogy...
        Tisztelt Doktornő! Pont a járványhelyzet előtt diagnosztizálta a háziorvosom a magas vérnyomást és gyógyszert is kaptam rá és a magas pulzusomra is Coverex -AS 5mg (először felet, utána egészet szedtem, újra felet és semmit) és Nebivolol...
        Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben észrevettem, hogy a szegycsontomnál és annak környékén érintésre kissé fájdalmas, illetve ha kissé erősebben húzom végig az ujjam rajta akkor eléggé fájdalmas tud lenni. Ez korábban is előfordult...
        Tisztelt Doktornő! Csatolva látja édesanyám leletét, ami január 17-én készült. Szeretném kérni, hogy véleményezze, hogy én is értsem milyen betegség(ek)ről is van szó. Édesanyám rendkívül egészségtelenül, mozgásszegény életmódot...
        Tisztelt Doktor Úram/hölgyem! A történet elég hosszú, próbálom a lényeget leìrni. 2013ban kezdődött a honaltalyi nyirokcsomók megnagyobbodásával, mellkasi diszomfort érzéssel ami miatt orvoshoz fordultam. Volt vérvétel, nyirokcsomó...
        Tisztelt Doktor Nő! A kérdésem kissé hosszas lesz! Az idén Februárban SBO osztályra kerültem mellkasi fájdalom és bal kar zsibbadás illetve a szívverésem időnként kihagy egy ütemet. Itt nem találtak problémát(Vérkép,EKG) azon kívül,...
        Tisztelt Dr Úr/ Dr Nő! Tanácsot szeretnék kérni Öntől. Nagyjából 2 hete futcsa szúró fajdalmat érzek a bal bordaív alatt talán a gyomorszáj környékén. Ez a fajdalom csak akkor jelentkezik, ha előre hajolok, vagy leülök. Napközben és...
        Üdvözlöm! A segítségét szeretném kérni abban hogy egy hónappal ezelőtt egyik napról a másikra rettenetes fájdalom jelentkezett a végtagjaimban, hátamban , derekaban! Mintha izomlàzam lenne! Pár napig járni sem tudtam szinte! Háziorvosom...
        Tisztelt Doktornő/úr! Lassan két hónapja tartó hát-, és mellkasfájdalmam van, ami főként a szegycsontomnál és körülötte jelentkezik. Főleg reggelente fáj, amikor kikelek az ágyból vagy ha sokáig ülök egy helyben, mivel ülőmunkát...