• Mitol zsibbad a ferjem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel doktor ur/no! Ferjem tavaly a repulogepen, nyaralasrol visszaterve, panikrohamot kapott a repulon. Bezartsagerzete volt, nem kapott levegot es minden izma megfeszult. Eleg sokat repulunk, es ilyen meg egyszer sem fordult elo. Par nappal utana, elkezdett zsibbadni a bal labfeje, majd el kezdett terjedni felfele, az egesz laba zsibbad mostmar, es a bal keze is. Panaszkodik allando, tompa fejfajasra is. Skociaban elunk, itt az orvosok korulbelul annyit ertenek a gyogyitashoz, hogy Paracetamol. Ezt adnak mindenre, torott csonttol a szivbetegsegig... Nem bizunk bennuk, mert engem is felrediagnosztizaltak mar es jo par ismerosunket is. Elmentunk azert orvoshoz, beutalta neurologiara, o meg MRI vizsgalatra. Minden negativ es nem is vizsgaljak tovabb, azt mondtak, remelhetoleg majd MAGATOL ELMULIK! A kerdesem az lenne, hogy kb mi lehet ez, merre menjunk tovabb, hazamenjunk-e egy reszletes kivizsgalasra es hogy mennyire kell aggodni emiatt? Koszonettel, Vi_Ga

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a pánikroham témában

        Kedves Kérdező! Nehéz betegvizsgálat nélkül bármit is mondani. Milyen MRI-t csináltak? Koponya vagy gerinc? Mikor zsibbadnak a végtagjai? Állandóan vagy bizonyos időközökre? Ez pár óra vagy 1-2 perc? Szóval kikérdezés nélkül, nem tudok hozzávetőleges diagnózist sem mondani. A magától elmúlikban nem hinnék. Ha szervi oka van azért, ha lelki oka van és összefüggése a pánik rohammal, akkor azért. Ha minden szervi okot kizártunk, akkor lehet pánik miatt kezelni, nyugtatókkal, vagy antidepreszánsokkal. Nyilván megnyugtató megoldásra lenne szükség, hiszen igy mindketten szenvednek.


        Kérdés: 2012. február 12., 17:56; Megválaszolva: 2012. február 15., 06:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr, Doktornő, Olyan tüneteim vannak, hogy főleg utazás közben elkap a rosszullét, hányingerem lesz, a torkomban és a gyomromban olyan, mintha nagy görcs lenne, mintha szorítanák, tenyereim izzadnak, szédülés is...
        Tisztelt DoktornőDoktor Úr! Sajnos mindig is "aggódós" típus voltam, így szerintem az átlagnál érzékenyebb vagyok a stresszre, illetve nagyon rosszul viseltem mindig is, az utóbbi időben ez még fokozottabban igaz úgy érzem. Néhány éve...
        Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy 3 gyógyszerváltáson (antidepresszáns) vagyok túl! Szorongással és depresszióval továbbá Hypochondria (Carcinophobia)-val kezelnek. A gyógyszerek óta rosszabbul érzem magam. Voltam ultrahangon az összes...