• Roham ellen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 18 éves vagyok pánikbeteg. 1 éve kezdődött újra a pánikbetegségem 12 evesen lette az 14 re kigyógyultam. Majd pszichiáter segitségével kigyógyultam. De most Olyan rohamaim szoktak lenni, hogy elfutok ha rámjön a roham és ez ellen sajnos nem tudok mit tenni. Ha rámjön egyből akkor semmit nem nézek kikapcsol az agyam és elfutok, nehezen tudom ezt kontrolálni.A pszichiáterem azt mondta ezzel most ne foglalkozzunk elösször legyen kevesebb roham. És most havi 1 szokott lenni nagyon erős. A pszichiátriára nem kellet mennem, mert nem vagyok rosszul csak hetente van ilyen csak kisebb rohamom.Csak az a baj, hogy most kezdem a sulit újra és félek, hogy nem tudnák elfutni hova mert 1 részt hülyének néznének, 2 részt pedig nemakarok a padok között futni. Valami tanácsot esetleg tudna adni, azt hogy elfutás ellen mit tegyek, milyen módszer van arra, ugy érzem ha elfutok akkor gyorsan elmullik a roham, valami esetleg ami segíthet?

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Pánikroham témában

        Tisztelt Kérdező, Talán annyit próbáljon meg beiktatni, hogy ha érzi a roham közeledtét, akkor kikéredzkedik a teremből. Talán már az is hoz megnyugvást, hogy nem hozza magát kellemetlen helyzetbe. Ha kiment, akkor már kezelhetőbb lesz a helyzet, talán elfutni sem kell. Ha nem tudja kezelni a pánikrohamokat, lehet, hogy átmenetileg érdemes visszaállni gyógyszeres kezelésre. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2019. szeptember 03., 15:24; Megválaszolva: 2019. szeptember 03., 17:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyógyszerfélbahagyás skzizofrénia romlás