• szorongás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Tegnap este 7 kor elkezdődött egy pánikrohamom, de azt hittem nem élem túl, a pánikroham összes létező tünetével.160/100 ra felment a vérnyomásom roham alatt és nagyon megijedtem, hogy agyvérzést kapok..0.5 rivotrilt szedek reggel meg 20 mg citaprámot, de tegnap este még vettem be rivotrilt a roham alatt mert az hittem végem...nagyon nehezen hagyta abba majd elszenderedtem és éjfél körül újra éreztem csak gyengébb változatban a rohamot a vérnyomásom 133/82 volt...megnyugtattam magam majd visszaaludtam reggel 6-ig, szintén 133/80 a vérnyomás és borzasztóan érzem magam, annyi, hogy most nincs rajtam a roham...10 éve vagyok pánikbeteg és 36 éves vagyok...Nagyon nyomott gyenge vagyok most, szinte alig élek és félek, hogy újból jönni fog, de azt már nem élem túl...Ön szerint kaphatok agyvérzést? Éreztem, hogy dobog a tarkóm és szédülök..amúgy 117/74 a nyugodt állandó vérnyomásom... Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Réka

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a pánikroham témában

        Kedves Réka, A pánikroham, - bár rendkívül ijesztő tünetekkel jár, - nem veszélyezteti az életét. Általában 15-20 perc alatt spontán is múlik, néha elhúzódóbb. Szorongásoldó segíti a tünetek megszűnését, a roham lezajlását. Beszélnie kéne a kezelőorvosával, ha újból gyakoribbá válnak a rohamok, indokolt lehet gyógyszert váltani. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2014. december 04., 09:00; Megválaszolva: 2014. december 05., 07:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt DoktornőDoktor Úr! Sajnos mindig is "aggódós" típus voltam, így szerintem az átlagnál érzékenyebb vagyok a stresszre, illetve nagyon rosszul viseltem mindig is, az utóbbi időben ez még fokozottabban igaz úgy érzem. Néhány éve...
        Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy 3 gyógyszerváltáson (antidepresszáns) vagyok túl! Szorongással és depresszióval továbbá Hypochondria (Carcinophobia)-val kezelnek. A gyógyszerek óta rosszabbul érzem magam. Voltam ultrahangon az összes...