• Pánikroham és IBS

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 24 éves férfi vagyok. A munkahelyem elég stresszes illetve az itthoni körülmények is elég rosszak, mivel édesanyám rákos beteg és elég hangulatingadozásai vannak, súlyos depressziós is. Érzem magamon most már egyre sűrűbben, hogy a régi dolgokon rágódok, szorongok, stresszelek. Voltam tavaly tavasszal gyomorproblémával is IBS lelki eredetű volt az is, mikor pároméknál vagyunk le megy rólam a szorongás és a gyomrom is helyre állt ott. Itthon viszont most egyre sűrűbben érzem azt, hogy zsibbad a tarkómnál, szívem is gyakran hirtelen felugrik 100 fölé a pulzus, néha kapkodok a levegőért, mintha nem lenne levegőm és elkezd zsibbadni a fejem és mindjárt elájulok. Múltkor a munkahelyemen mentem és közbe éreztem mindjárt elsőtétedik minden és elájulok. Akkor bevizezem magam leülök és jó 10-20 perc múlva elmúlik minden, majd utána fáradtnak érzem magam. Felírt háziorvos frontin 0.25mg os gyógyszert de nem merem szedni rá ne szokjak stb. inkább szedek citromfüvet valerianat és magne b6 ot. Ön szerint ez mi lehet? Nagyon Szépen köszönöm válaszát ill segítségét. Róbert

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a pánikroham témában

        Kedves Róbert, Nagy valószínűséggel pánikrohamokat él át, mely a megterhelő élethelyzet következtében alakulhatott ki. Ha karban tudja tartani az állapotát növényi alapú szerekkel és vitaminokkal, akkor minden rendben. Ha nem, keresse fel egy kollégámat. A Frontint valóban inkább csak rövid távon ajánljuk. Ha szükséges antidepresszánst lehet beállítani, ill. pszichoterápiás lehetőséget keresni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2015. február 10., 17:17; Megválaszolva: 2015. február 14., 14:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt DoktornőDoktor Úr! Sajnos mindig is "aggódós" típus voltam, így szerintem az átlagnál érzékenyebb vagyok a stresszre, illetve nagyon rosszul viseltem mindig is, az utóbbi időben ez még fokozottabban igaz úgy érzem. Néhány éve...
        Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy 3 gyógyszerváltáson (antidepresszáns) vagyok túl! Szorongással és depresszióval továbbá Hypochondria (Carcinophobia)-val kezelnek. A gyógyszerek óta rosszabbul érzem magam. Voltam ultrahangon az összes...