• Vérnyomás és rohamok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktornő/doktor úr, Hirtelen rosszullétek törnek rám, egyik percben teljesen jól érzem magam aztán hirtelen elkezdek szédülni, ájulás közeli állapotba kerülni, elkezd nagyon erősen verni a szívem és úgy érzem, hogy felrobbanok belülről. (Hőhullámok, hidegrázás, stb, nem pánikroham). Aztán hirtelen újra jól leszek. A vérnyomásomat megmértem este egy ilyen roham után és másnap délben egy enyhe rosszullétnél. A két eredmény ez volt: Este: szisztolés: 89 diasztolés: 54 Pulzus: 85 Delben: szisztolés: 156 diasztolés: 133 Pulzus: 82 Annyira rosszul lettem, hogy végül bementem a kórházba. Azt mondták, ez nem nagy probléma, vettek vért és vizelet mintát és azt mondták, menjek haza, nem tudnak mit tenni. Nem is kérdezném, mi lehet a baj, de a rosszulléteim annyira erősek voltak, hogy azt hittem ott pusztulok meg. Mi lehet az oka, mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a gyors szívverés témában

        Kedves Kérdező! Az jó hír, hogy a sürgősségi ellátás során nagy bajt kizártak. Sajnos a panaszainak pontos okát részletes vizsgálat nélkül megmondani nem tudom. Háziorvossal esetleg meg lehetne beszélni, hogy rosszullét esetén milyen gyógyszert vegyen be elsősegélyként. Amint lehetőség nyílik, akkor kardiológushoz menjen el. Előre viheti az ügyet, ha otthoni EKG készítésre alkalmas okos eszközzel a panasz alatt megpróbálna felvételt készíteni, ha van esetleg erre lehetősége. 24 órás vérnyomás és EKG monitorozás segíthetne tisztázni a bajt. Pajzsmirigy betegség kizárása is szükséges lenne a tünetek alapján. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. április 28., 08:57; Megválaszolva: 2020. április 30., 15:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: