Szívbetegség?

Tisztelt DoktorNő! Az lenne a kérdésem, hogy szívbetegségem van-e? 3 éve kezdődött mikor hirtelen felgyorsult a pulzusom.Sajnos megszámolni nem sikerült csak amikor már múlt akkor 130 felett volt. Aznap már 100 alá nem ment.Ez csak néha félévente jelentkezik.Gyengeséggel társul. Most voltam holter vizsgálaton az eredménye: Max.fr: 129/min, min fr: 68/min.átlag 89/min.SDNN: 73 ms.max.rr: 1060msec. A vizsgálat alatt 12: 03-kor 1-szer 9 ütemig terjedő supraventricularis ectópia szorozata volt. Alap a szinus ritmus.Indokolt 1-szer egynegyed tbl.bisoprolol.Ectópiákból kiderül, hogy nem PSVT, de időtartama a pitvarfibrillatio diagnózisához kevés. Szorongásos beteg vagyok, de a doktor úr nem válaszolt, hogy ez esetleg a pánik miatt van-e.Tartanom kellene ettől? Igazából nem tudom kell-e figyelnem testmozgásnál, nagyon szeretek sportolni, de mikor így megdobban nagyon megijedek és nagyon kellemetlen is. A vérnyomásom 110-120és 80 környéki a diasztolés érték.Voltam TSH vizsgálaton is az teljesen normális, ahogy a vérképem is. Mi bajom lehet? 50 kg vagyok 164 cm-hez.Köszönöm válaszát, mert senki nem mondott semmit!

Dr. Molnár Dóra válasza gyors szívverés témában

Kedves Kérdező, a szorongáshoz társuló stresszhormon kiáramlás is okozhat gyorsabb szívverést, szervi eltérés nélkül is. A Holter vizsgálat alapján a szíve gyakran ver kicsit gyorsabban, de ez is összefüggésben állhat a szorongásos állapottal. A sport mindenképpen hasznos, segít levezetni a feszültséget, és megőrizni az egészséget. Extraszisztoléi bárkinek lehetnek, a legtöbbször nem igényel speciális kezelést. Amennyiben gyakran, hosszabb ideig tartó gyors szívverése lenne, ritmusambulanciára lenne érdemes elmenni, ilyen rendelés az egyetemi kardiológiai központokban vannak. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. április 16., 11:14; Megválaszolva: 2016. április 17., 20:18

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Magas pulzus, laborértékek
Tisztelt Doktornő! A mai napon (2022. jan. 12.) küldtem Önnek egy kérdést magas pulzussal kapcsolatban, de sajnos kihagytam sok fontos adatot, ezeket...
Szívkörnyéki fájdalom...
Tisztelt Doktornő! Szeretném a segítségét kérni, hogy három hete éreztem szívdobbanásokat, és azóta gyengének érzem magam, és folyamatosan...
Vérnyomás és rohamok
Kedves doktornő/doktor úr, Hirtelen rosszullétek törnek rám, egyik percben teljesen jól érzem magam aztán hirtelen elkezdek szédülni, ájulás...
Rendszertelenül jelentkező, néhány...
Tisztelt Doktornő! A következő problémával fordulok Önhöz: Már egészen sok éve, gyerekkorom óta találkozok egy rendszeres jelenséggel....
hirtelen erős szívverés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Már több alkalommal volt olyan hirtelen rosszullétem, hogy elgyengülök, rövid ideig gyorsan ver a szívem és utána egypár...