Érdeklődés

Jó napot doktor nő. Problémám a következő lenne, edzés után szívpanaszok léptek fel. Ezek a panaszok terhelése sosem jelentkeznek csak utána. Természetesen jártam orvosnál aki Szív CT t javasolt és megállapította egy szívizom hidat az egyik koszorúér felett. Ez a szívpanasz olyan érzés volt mintha a szívem kihagyott volna egyet utána egy nagyot dobban és ezt órákon keresztül. Ezt mellkas fájdalom fejfájás és fáradtság követte. Az egyik Kérdésem a következő lenne létezik hogy eddig soha nem okozott problémát és csak ilyen későn okoz panaszt. A másik pedig hogy milyen gyógyszert ajánl rá és hogy sportolhatok a mellette. Mind a két orvos akinél jártam más fajta gyógyszert adott rá. Az egyik concort béta blokkolót, a másik pedig kalcium antagonistát írd fel. De azt mondták csak Akkor szedjem ha vannak panaszai. De Közben kiderült hogy pajzsmirigy túlműködésem is van és nem tudom eldönteni hogy melyik okozza a panaszt. A pajzsmirigyem Állandóan ingadozik vagy túlműködése van vagy alulműködésem. Próbálom értéken belül tartani de nem sikerül, metothyrint kaptam rá.

Dr. Molnár Dóra válasza szívritmus zavar témában

Kedves Kérdező, nem lehet korrekten, vizsgálat nélkül - illetve a pontos leletek ismerete nélkül, válaszolni. Gyógyszerjavaslat pedig biztosan nem adható ezen a módon. A panasz inkább extraszisztolénak tűnik, ami egy nem sorban jövő szívdobbanás. Nem is biztos, hogy összefüggésben van az izomhíddal. A pajzsmirigy probléma ráadásul valóban okozhat szívritmuszavart, tehát akár ez is hozzájárulhat a panaszaihoz. Nem tudom, hogy 24 órás EKG monitorozás történt-e, szerintem ennek az eredménye is jelentősen befolyásolja a gyógyszer választást és az adagot is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. december 02., 14:08 ;Megválaszolva: 2018. december 06., 12:49
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Extrasystole
Jó napot 2éve úgy éreztem hogy kihagy a szívem elmenten a háziorvoshoz és elkuldot kivizsgálásra de csak egy 24oras holteres vizsgálatot csináltak...
Szívritmuszavar - kellene aggódnunk?...
Kedves Doktor Úr/Nő! Édesapám 65 éves. Mindig tökéletes volt a vérnyomása, nem tudunk semmilyen betegségről, gyógyszert nem szed. Pár napja...
Szivtitmuszavar
Kedves Doktornő! Lemaradtak a gyógyszereim az előző kérdésemnél.Szedek Concor 2x1, Propafenon 150 3x1, Coverex 1, Frontin 1-1-2 a 0, 5-ből Panangin...
Áram rázás
Már tegnap is írtam önöknek, de nem tudok megnyugodni, ezért leírom a fejleményeket. Tegnap ugye a villanykapcsoló megrázta a bal kezemet, éreztem...
szív vagy pánikbetegség?
Üdvözletem Pár hónappal ezelõtt szívproblémák álltak be nállam. Elleinte ritkán ugyan de nagyokat dobbant a szívem... Idõnként ha sétáltam...