SOS szívritmuszavar

Kedves Doktornő! Az elmúlt hónapokban nagyon stresszes volt az életmódom, egyébként is izgulós típus vagyok, de a családi tragédiának és más oknak köszönhetően 100-as értéket mutatott a pulzusom. Többször előfordult nálam, hogy nyugalmi állapotban éreztem, hogy nagyon ver a szívem, aztán elmúlt. A hétvégén ismét nagyon sok stressz ért illetve ki is vagyok merülve. A mai napon ismét nagyon gyorsnak éreztem a szívverésemet és 98-as értéket mutatott a vérnyomásmérő, illetve a szívritmuszavart is egyszer kijelezte a többszöri mérés után. A vérnyomásom értékei a következők voltak: 129/83 vagy 124/84 vagy 130/84. Nem iszom, nem dohányzom, egészségesen táplálkozom. 28 éves vagyok. A kérdésem az lenne, hogy ez lehet-e már szívritmuszavar attól, hogy egyszer jelezte a vérnyomásmérő és innentől kezdve állandóan fennálló betegség, vagy stressz, időjárás és kimerültség is okozhat ilyet? Még néhány napig mérni fogom rendszeresen a vérnyomásom. Köszönettel Emese

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar érzése témában

Kedves Kérdező, a leírtak alapján Önnél még nem megállapítható szerencsére szívbetegség, de tartós tünetek esetén javasolt további vizsgálat.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 27., 16:06; Megválaszolva: 2015. január 28., 14:45
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...