Szívdobogás!?

Szép estét kívánok! Szeretnék segítséget kérni. 4. napja érdekesen érzem maga. A gyomromból elindul egy ilyen ijedtség érzés, föl a nyakamig, és megdobogtatja a szivemet. Nincs fájdalom, csupán az érzés, és a dobogás. Néha remeg hozzá kezem-lábam, és elgyengülök, le kell ülnöm, ha erősebben jön a gyomromból az érzés, egy pillanatra az elájulás is az eszembe jut. Ez főleg akkor jelentkezik, ha csinálok bármit is, házimunka stb., ha nyugalomba helyezem magam, ritkul a rosszul lét. 2-3 percenként jön egy ilyen érzés, csak egy hatalmas sóhajtás a vége. Van, hogy nem jelentkezik fél órát sem. Éjszaka megébredtem, és már akkor is megdobogott a szivem. Gondoltam pánik betegségre, utána néztem a tüneteknek, és szinte semmi nem egyezik vele. Tegnap lefekvéskor már azt is éreztem, mintha a nyakam szorítaná enyhén valaki, és a fejem egy lufi, és el akar durranni. Vérnyomásom mértem, 110/70-es. Nem tudom mihez kötni, alapvetően egy pozitív gondolkodású, 4 gyerekes anyuka vagyok, testsúly felesleggel, Gyesem végét járva. Szeretném megtudni, hogy kb. mi lehet ez, egyáltalán milyen orvoshoz forduljak a problémámmal? Válaszát nagyon-nagyon várom, minél előbb! Mély tisztelettel: Fejesné Annamari

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívdobogás témában

Kedves Annamari!

A panaszai hátterében úgynevezett extraszisztolék állhatnak- ezek nem sorban érkező ütések, melyek után igyekszik a szív ismét rendes ritmusban verni, ez néha rövid szünet után lehetséges, ilyenkor érzi a nagyobb dobbanást. Ezek az ütések halmozottan is előfordulhatnak - ez magyarázhatja a tartósabb panaszt. Többféle extraszisztolé van, melyeket EKG-val, esetleg 24 órás EKG monitorozással (Holter-vizsgálat) lehet kimutatni, az eredmény birtokában lehet dönteni a kezelés szükségességéről. Ez a probléma azonban gyakran nem igényel speciális kezelést. Kardiológiai kivizsgálás javasolt a fentiek tisztázására.

Koffein fogyasztás kerülése javasolt.

Az Ön által már szedett magnézium a ritmuszavar gyakoriságát csökkentheti. Az alkalmazási előírás utasítása szerint szedje!

Vérvétel is indokolt lehet pajzsmirigy betegség illetve a kálium, és magnézium szint, valamint vérkép meghatározására, mely szintén segíthet a további kezelés meghatározásában- Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. október 27., 19:49; Megválaszolva: 2012. október 28., 11:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Reggeli magas pulzusszám
Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatja a reggeli nagyon magas, 120-140 körüli pulzusszámot? 15 éve sinus tachicardiám van, az...
mi lehetett a baj?
Tisztelt Doktor, Pár nappal ezelőtt volt egy rosszullétem vezetés közben. Éreztem egyfajta melegséget a szívem körül és kezdett elsötétülni a...
Félelem...
Tisztelt DR. Ùr/Nö! Januárban voltam sügöségin mert tul nagy volt a pulzusom. Kiderült hogy azért volt mert hirtelen megeröltettem magam és addig...