Félelem...

Tisztelt DR. Ùr/Nö! Januárban voltam sügöségin mert tul nagy volt a pulzusom. Kiderült hogy azért volt mert hirtelen megeröltettem magam és addig nem nagyon ittam vizet. Csináltak EKG-t és torax CT-t, de azt mondták nem láttak semit. Azóta váltosztattam, napi 1, 5 -2 L vizet iszok, nem eszek zsirosat, és sok almát eszek, fokozatosan kezdtem el mozogni, szinte minden nap séta, utána minden 2, 3 nap biciklizés.. Mostanában elmaradt a mozgás. Elég sokat gondolok arra hogy mi van ha tényleg valami baj van a szivemmel, állandoan ezzen kattog az agyam. Tegnap este mértem a vérnyomásom, meg a pulzusom, a vérnyomás normális volt 123/84 a pulzusom 85. én kicsit nagynak találtam, mert nyugalmi állapotban mértem. Csak kezdtem megilyedni hogy megint ugy járok mint januárban. 5 perc után megint mértem akkor már 92 volt.., 3 perc utan megint mértem mert nyugtallannak éreztem magam és miközben mértem, a mérö add ki ilyen pityegö hangot, és hallotam hogy nagyon gyorssan pityeg, és ugy éreztem egy pillanatig mintha kezdenék elájulni.. de csak egy pillanatig volt, mert mikor a kezembe vettem a telefon hogy hivjam a párom, ugy elis mult. A pulzusom 154 lett. és hallotam milyen gyorsan és rösen verr a szivem, sött éreztem is a dobbanásokat. Nagyon megilyedtem! Mikor haza ért a párom, kimentünk a levegöre és próbált nyugtatni, meg ittam egy nagy pohár vizet, sétáltunk egy kicsit.. majd 130 lett a pulzus és félóra mulva olyan 90.. Azóta nem volt olyan magas, csak 84.., most 72. Lehet hogy az állandó aggódás váltja ki, vagy mi lehet? én nagyon félek hogy valami nagyobb baj lehet! Azt szeretném még kérdezni, hogy az normális hogy január óta 7 kg. fogytam? 172 cm magas vagyok, és most 60 kg. nagyábol minden hónapban 1 kg ment le... Elöre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívdobogás témában

Kedves Kérdező! Több fogyásra nincs szükség, sőt, az Ön testtömeg-indexe alacsonyabb a normálisnál. A tünetek alapján pajzsmirigy betegség lehetséges, fáradjon el a háziorvoshoz, aki elküldi Önt kivizsgálásra. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. szeptember 13., 19:52; Megválaszolva: 2012. szeptember 15., 22:30
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után