mi lehetett a baj?

Tisztelt Doktor, Pár nappal ezelőtt volt egy rosszullétem vezetés közben. Éreztem egyfajta melegséget a szívem körül és kezdett elsötétülni a világ, de vettem mély levegőket és sikeresen hazavezettem. Anyukámmal megmértük gyorsan a vérnyomásom és 170 volt, 127-es pulzussal. Nagyon megijedtem, de aztán lenyugodtam és jól lettem. Volt már egyszer ilyesféle rosszullétem, kórházban is vizsgáltak, szívultrahangot, Holter-EKG-t és ott megállapítottak egy mitralis prollapsust, de azt mondták attól nem lesz semmi baj és hogy két évente érdemes újra ultrahangra mennem. Ezek után annyira féltem tavaly, hogy pánikbeteg lettem, de már sok mindennek köszönhetően úgy érzem sokkal jobban vagyok. Mitől lehetett a fent említett rosszullétem? Túlterheltem magam? Nagyon megijedtem, de azóta szerencsére jól vagyok! Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívdobogás témában

Kedves Kérdező! A mért értékek az átmeneti rosszullétet követő stressz-reakció következményei is lehettek. A rosszullét alatt, lehet, hogy inkább alacsony volt a vérnyomás. A rendszeres étkezésre és a napi 2-2, 5 L folyadék bevitelre ügyeljen. Néhány napig méregesse a vérnyomást, ha rendelleneset észlel, vagy, ha ismétlődik a panasz keresse fel a háziorvost. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. október 15., 12:16; Megválaszolva: 2012. október 17., 19:00
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívdobogás!?
Szép estét kívánok! Szeretnék segítséget kérni. 4. napja érdekesen érzem maga. A gyomromból elindul egy ilyen ijedtség érzés, föl a nyakamig...
Reggeli magas pulzusszám
Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatja a reggeli nagyon magas, 120-140 körüli pulzusszámot? 15 éve Jelentéktelen, vagy komoly probléma? ...
Tisztelt Doktor Úr / Nő! A következőben szeretném kikérni a szakmai véleményét. MPS-t diagnoztizáltak nálam 6 éve -16 évesen -. Mondhatni...
Félelem...
Tisztelt DR. Ùr/Nö! Januárban voltam sügöségin mert tul nagy volt a pulzusom. Kiderült hogy azért volt mert hirtelen megeröltettem magam és addig...