• Kérdésem pótlása és erre várom a Doktornő válaszát!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Molnár Dóra Doktornő! Már egyszer írtam a doktornő válaszolt is rá, amit útólag is nagyon köszönök. Ahol azt írta, hogy a fenti Holter vizsgálat a leírtak alapján technikai okok miatt nem értékelhető, ismétlés lenne jó. A neurológusom nem látta ezt a vizsgálati eredményt, de a vizsgálatott elvégző orvos nevének halatára azt mondta, hogy ő nem fogadja el a véleményét, ezért Ő is kért egy 24 órás holter vizsgálatott. Az első Holter vizsgálatnak csak a véleményét másolnám be nem az egész leírást, hiszen ez volt az amire technikai okokra hívatkozva azt mondta az orvos, hogy két magas érték volt de ez szerinte nem reális. Vélemény: SMI nincs. A reális max. fr. 131/ mp. Jelentéktelen sv és kamrai ectopia. Megtartott diurnalis rítmus. Zajos Holter. Itt megjegyezném bár tudom, hogy evvel nem a doktornőt kéne fárasztanom de kikivánkozik belőlem:ha nem elfogadható értéket mutat a Holer vizsgálat eredménye, miért nem ismételte meg mégegyszer. A másik, hogy én még nem láttam olyan EEG-t ahol az 1-3-5. oldalon jó volt a gép és ahol magasabb érték volt 2-4 oldal ott rossz. A másik Holter vizsgálat eredménye a következő lett: Totálütések HEART RATE MIN AVG MAX 3365 86 95 111 5721 90 97 111 6577 97 123 139 6223 87 105 143 6574 90 116 145 6000 83 105 128 5608 83 103 129 5528 76 92 117 5072 72 87 104 4956 75 87 103 4721 72 82 102 4463 69 81 99 4421 66 78 98 4407 65 72 90 4441 69 73 91 4330 67 71 101 4216 61 69 104 5571 64 95 131 5729 82 96 123 5079 76 92 115 5253 78 97 125 4608 78 88 126 1070 85 97 138 113933 61 91 145 Vélemény: A felvételen 61-145 frequ-u (átlag: 91/min.) sinus tachycardia regisztrálódott. Egyéb ritmuszavar, ischaemiára utaló ST-T eltérés nem volt. A neurológus mikor megnézte annyit válaszolt, hogy keresek egy másik kardiológust. Annyi lenne a kérdésem, hogy valóban kellene keresnem egy másik orvost? A Doktornő véleményére is kiváncsi lennék, mi a különbség a két lelett között azon kívül, hogy a másodiknál nem volt zajos a Holter? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Kiss Szilvia 2012-04-15

        Dr. Molnár Dóra válasza a holter témában

        Kedves Kiss Szilvia! A zajos Holter azt jelenti, hogy technikai okból sok olyan görberészlet van amely nem elemezhető tökéletesen- nem a páciens betegségéből ered a probléma. Mivel nem magam elemzem a Holter eredményt, ezért nem tudok teljesen korrekt véleményt adni a leletekről, de a második esetben a leírás legalábbis reális, és életszerű. Szerintem nyugodtan kérjen tanácsot a leletező orvostól. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. április 15., 16:52; Megválaszolva: 2012. április 18., 19:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: