• Holter

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Bene Orsolya! Köszönöm szépen a válaszát. Megtörtént a Holter vizsgálat. Eredménye: ABPM: RR átlag: 113/66, max.: 146/98, min.: 84/46 Hgmm, Diurnalis index: 16,86/18,77, H. időindex: 6,15/2,31, H. impact.: 13,29/1,66 Hgmmxó. Norm syst., alacsony diast. átlag értékek. Megtartott diurnalis ritmus. Norm. syst. és diast. h. időindex. Holter EKG: Átlag fr: 74/min., min. fr:46/min., max. fr:123/min. Vizsgálat ideje alatt SR mellett napközben 1-1 nem jelentős sinus tachycard., éjszaka sinus bradycard. epizódok fordultak elő. 1-1 SVES figyelhető meg. Éjszaka bradycard. epizódok és alacsony RR érték miatt esti Concor cor adagját hagyja ki. Sajnos ebből nem sokat értek. Kérdésem lenne mire számítsak. Tisztelettel Tamás!

        Dr. Bene Orsolya válasza a holter témában

        Kedves Tamás! A vérnyomás-értékek rendben vannak, a Holteren sem volt különösebb eltérés. Ön írta a heves szívdobogást, rendszertelen szívverést? Erre utaló jel nem nagyon volt az EKG-n, néhány extraszisztole volt látható, a rendszertelen szívverésért ezek felelhetnek (jó lenne tudni, akkor volt-e a panasz, amikor ezeket rögzítette a készülék). Az éjszakai órákban alacsony volt a pulzusszám és a vérnyomás (nem vészesen, ezek alvás közben egyébként is csökkennek), de emiatt a kezelőorvos az esti Concor elhagyását javasolta. Összességében nem volt nagy dráma a felvételeken, nem kell aggódni, továbbra is rendszeres testmozgást, életmódváltást javasolnék a gyógyszerek mellé.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 11., 19:59; Megválaszolva: 2011. március 15., 22:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés