Szívem......

Kedves Dr. Bene Orsolya! Anyukám 2011.dec 11.én infarktust kapott, és katéterezték. Most jan. 25.én is volt egy katéterezése.Volt vérvételen, (jan.23-án)és a Se húgysavszínt 479, 6 umol/l volt. A háziorvos! írt fel neki Miluritot.Fél szedni mivel Lehetséges mellékhatás:érgyulladás és szöveti károsodás stb. Fokozott elővigy. alkalmazható:magas vérnyomás, szívelégtelenség.Szó' neki szívritm. zavara is van, és pajzsmirigye.Csökkenthető ez a szint étkezéssel, vagy van más gyógyszer is? Ezt gondolon(milurit) ne szedje...... Mostani gyógyszerei.... Aspirin protect, Cordarone, furon, inspra, kaldyum, kardrogrel, metothyrin, nebilet, xeter.Ja és vízhajtót is szed, ami a miluritnál szintén gond.Köszönöm válaszát! Angel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a húgysav témában

Kedves kérdező! Az édesanyja nyugodtan szedheti a Miluritot. A magas húgysavszint hajlamosítHAT köszvényre, vesekövességre, ezért célszerű csökkenteni, de magasabb értéket okozhat a vízhajtó szedése is. Esetleg megpróbálható purinszegény diéta (vörös húsok, belsőségek, hüvelyesek, csokoládéfélék kerülése), és pár hét múlva húgysav-kontroll, ha akkor is magas, jöhet a Milurit, a fenti gyógyszerek és az érbetegség nem jelentik azt, hogy nem szabad szedni.

Kérdés: 2012. február 04., 22:46; Megválaszolva: 2012. február 06., 15:08
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Szívkatéterezés
SZÍVELÉGTELENSÉG
Szívdobogás
TANÁCS KÉRÉSE