Hirdetés
      • húgysav,vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Évek óta magas a húgysavam.Egy éve napi 300mg.Miluritot szedek.Ennek ellenére nem csökkent.Egy hónapja 530 Umol volt az érték. Öntevékenyen 600 mg-ra emeltem az adagot és pár napja a kontroll érték 188 Umol lett. Ez normális reakció?Koleszterinem 5,2. Triglicerid 2,13. GGT 64.Egyéb értékek a normál tartományban.Napi 2-3 sört iszom,más alkoholt nem. Nem sportolok, szeretek enni.179/85 kg. vagyok. Ezek az értékek 54 éves férfinál normálisak,vagy vissza kell fognom magamat? Köszönöm megtisztelő válaszát.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a húgysav témában

        Kedves Kérdező! A sör emeli a szervezet húgysav-tartalmát, köszvényeseknek ellenjavallott a fogyasztása.A Milurit emelése csökkenti a húgysavszintet, de a dózis beállítása az önt kezelő orvos feladata.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 25., 17:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 15:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés