húgysav, vérkép

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Évek óta magas a húgysavam.Egy éve napi 300mg. Miluritot szedek.Ennek ellenére nem csökkent.Egy hónapja 530 Umol volt az érték. Öntevékenyen 600 mg-ra emeltem az adagot és pár napja a kontroll érték 188 Umol lett. Ez normális reakció? Koleszterinem 5, 2. Triglicerid 2, 13. GGT 64.Egyéb értékek a normál tartományban.Napi 2-3 sört iszom, más alkoholt nem. Nem sportolok, szeretek enni.179/85 kg. vagyok. Ezek az értékek 54 éves férfinál normálisak, vagy vissza kell fognom magamat? Köszönöm megtisztelő válaszát.

Dr. Csuth Ágnes válasza húgysav témában

Kedves Kérdező!

A sör emeli a szervezet húgysav-tartalmát, köszvényeseknek ellenjavallott a fogyasztása. A Milurit emelése csökkenti a húgysavszintet, de a dózis beállítása az önt kezelő orvos feladata.

Kérdés: 2011. augusztus 25., 17:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 15:32
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Milurit 100 mg mellékhatása.
Tisztelt Dr. nő! Egy hete szedem a Milurit gyógyszert. A mellékhatásokban nem említik az ajak szárazságot, holott csak ez azóta van, mióta szedem....
hugysav
Tcim A hugysav a labor erdményeim alapján 450-518umol/l ami magasnak mondhato, az elmult egy honapban a  kétszeri labor eredményem igy alakult, ami...
Laboreredmény: Mi lehet az emelkedett...
Rutin vér és vizeletvizsgálaton az alábbi eredményt kaptam. Kreatinin: Ref.ért: 53-100 mol/l Mért ért: 111 mol/l Húgysav meghat: Ref.ért: 178...
Húgysav és LDL koleszterin
A húgysavam folyamatosan magas, jelenleg 357 umol/L, valamint az LDL koleszterinem 3, 9o, laktát dezhidrgenáz 394 U/L, CK-MB 69 U/L. Ezek egészen...
Vállproblémák