Milurit 100 mg mellékhatása.

Tisztelt Dr. nő! Egy hete szedem a Milurit gyógyszert. A mellékhatásokban nem említik az ajak szárazságot, holott csak ez azóta van, mióta szedem. Naponta 3 liter vizet megiszom, de a négy liter is elfogyna./Nem vagyok cukorbeteg./ Szerintem ez egy "gyilkos" gyógyszer. Lehet a magas húgysav szintet barátságosabb szerrel is kezelni? Köszönöm előre is a válaszát. Üdvözlettel: Éva

Dr. Szamosi Szilvia válasza húgysav témában

Tisztelt KÉrdező!

A barátságos szer a diéta, mely purinszegény kell, hogy legyen. Sok ilyen purint tartalmazó ételek a belsőségek, pl. máj, illetve a vörös húsok, sör, bizonyos zöldségek. Tehát az első a diéta, sajnos más gyógyszer Magyarországon a Miluriton kívül jelenleg nincsen, ami segítené a hugysav kiürülését.

Kérdés: 2011. szeptember 21., 15:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 24., 20:22
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
húgysav, vérkép
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Évek óta magas a húgysavam.Egy éve napi 300mg. Miluritot szedek.Ennek ellenére nem csökkent.Egy hónapja 530 Umol volt az...
hugysav
Tcim A hugysav a labor erdményeim alapján 450-518umol/l ami magasnak mondhato, az elmult egy honapban a  kétszeri labor eredményem igy alakult, ami...
Laboreredmény: Mi lehet az emelkedett...
Rutin vér és vizeletvizsgálaton az alábbi eredményt kaptam. Kreatinin: Ref.ért: 53-100 mol/l Mért ért: 111 mol/l Húgysav meghat: Ref.ért: 178...
Húgysav és LDL koleszterin
A húgysavam folyamatosan magas, jelenleg 357 umol/L, valamint az LDL koleszterinem 3, 9o, laktát dezhidrgenáz 394 U/L, CK-MB 69 U/L. Ezek egészen...
Vállproblémák