Impotencia?

Tanácstalan vagyok hova lehetne problémámmal fordulni. Családunkban 2 haláleset történt rövid időn belül (édesanyám és férjem apukája) és a férjem rengeteget dolgozik, de elég keveset keres vele. Én és a fiam tartjuk el a családot és feléljük tartalékainkat. Gondolom ez a stresszes állapot vezetett ahhoz, hogy ne kívánja a szexet. Most már 4 hónapja. A kérdésem az, kell-e ezzel orvoshoz fordulni, ha igen akkor kihez? Mit tegyek hová vigyem?

Legfrissebb cikkek a témában

Ujpál Zsófia válasza szex témában

Kedves Levélíró!

A stressz bizonyítottan negatívan hat a szexuális vágyra, akár potenciazavarokat is okozhat. Mind a sok munka, a megélhetés terhei, mind pedig a gyász és veszteség élménye nagymértékű belső lelki feszültséghez vezet, arról nem is beszélve, hogy férfiként azt kell megélnie, hogy nem tudja eltartani a családot, hanem ezt a nő teszi. Ez komoly férfi önbizalom-problémákhoz is vezethet. Első körben azt javaslom, tanuljon meg relaxálni a párja, autogén tréning, bármi, a feszültséget csökkentheti testi és lelki szinten egyaránt. ha pedig hosszabb időn keresztül sem javul a dolog, akkor érdemes felkeresni egy pszichológust, aki segít abban, hogy helyreálljon a lelki egyensúly, ezzel együtt pedig a libidó!

Minden jót kívánok!

Kérdés: 2011. március 01., 09:02; Megválaszolva: 2011. március 05., 11:24
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Kétségbeesés
Mi lehet a gond velem
Std szűrés eredménye
Lehetséges a terhesség?
Lehetséges a terhesség?