• Kontaklencse

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DR ! A szemvizsgálat eredménye alapján -2,00 -0,75 180 jobb szem ,és -2,00 -0,75 170 bal szem szeretném megtudni , hogy csak kizárólag cilinderes tróikus lencsét használhatok , vagy van lehetőségem más típusra is? Köszönöm válaszát : Bőcsné

        Halmosi Edina válasza a kontaktlencse témában

        Kedves Kérdező! Egy cilinderes kontaktlencse viselésével sokkal élesebben, kontúrosabban lát, mint egy sima lencsével. Ezzel egy minőségibb látás biztosítható. Természetesen erre a cilinder-értékre sima lencse is illeszthető, kb. -2,50 dioptriás, én azonban mindenképpen a cilinderes korrekció viselését javasolnám. Számos típus megtalálható már a mai kínálatban. Érdemes esetleg több típust is kipróbálnia, és a legkényelmesebb, legjobb látást biztosító lencsét választania. Ha teheti próbáljon ki egy sima lencsét és egy cilinderest, így saját maga is meggyőződhet a két lencse képalkotása közötti különbségről. Üdvözlettel: Halmosi Edina


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus

         Halmosi Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 11., 14:50; Megválaszolva: 2011. június 13., 21:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés