• Viselhetnék előbb kontakt lencsét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Hangyál Éva! Lassan egy hete hogy a Vision Express-nél voltam szemvizsgálaton. Úgy indultam el az üzletbe, hogy én kontaktlencsét szeretnék magamnak mert ahhoz ragaszkodom. Az ottani dolgozók figyelmeztettek, hogy először szemüveget kellene viselnem még mielőtt kontaktlencsét hordhatnék. Tényleg nincs módja annak hogy először ne szemüveget hordjak? Köszönöm válaszát! Juhász Attila

        Dr. Hangyál Éva válasza a kontaktlencse témában

        Tisztelt Juhász Attila! Szemüveget minden dioptria hibával rendelkező páciensnek kell csináltatni. Vannak bizonyos helyzetek, amikor nem szabad kontaktlencsét viselni (betegség, szemgyulladás stb.), és ilyenkor sem rossz, ha jól lát. Tehát a két segédeszközt - akár egyszerre is - meg lehet csináltatni. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva


        Kérdés: 2016. január 22., 14:53; Megválaszolva: 2016. január 28., 17:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktorúr! Tegnap éjszaka amikor leoltottam a lámpát lefekvés után, észrevettem, hogy félhomályban (valamennyi fény még szűrődött be kintről) a bal szemem elött mintha valamilyen szürke fátyol lenne és homályosan látok. Amikor...
        Tisztelt Doktornő.Édesapám már 4 hónapja szemved szemviszketéstől melyet erős könyezés kisér.Az alsó szemhélya leereszkedet és erősen száraz lett,mely hámlik is.Medrol használata után a viszketés megszünik és a könyezés is.De amint...