• Viselhetnék előbb kontakt lencsét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Hangyál Éva! Lassan egy hete hogy a Vision Express-nél voltam szemvizsgálaton. Úgy indultam el az üzletbe, hogy én kontaktlencsét szeretnék magamnak mert ahhoz ragaszkodom. Az ottani dolgozók figyelmeztettek, hogy először szemüveget kellene viselnem még mielőtt kontaktlencsét hordhatnék. Tényleg nincs módja annak hogy először ne szemüveget hordjak? Köszönöm válaszát! Juhász Attila

        Dr. Hangyál Éva válasza a kontaktlencse témában

        Tisztelt Juhász Attila! Szemüveget minden dioptria hibával rendelkező páciensnek kell csináltatni. Vannak bizonyos helyzetek, amikor nem szabad kontaktlencsét viselni (betegség, szemgyulladás stb.), és ilyenkor sem rossz, ha jól lát. Tehát a két segédeszközt - akár egyszerre is - meg lehet csináltatni. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. január 22., 14:53; Megválaszolva: 2016. január 28., 17:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Körülbelül 10 éves korom óta tart ez az életemet nagyban befolyásoló betegség amire máig nem kaptam választ/diagnózist. Mindenféle előjel nélkül hajnalban arra kelek, hogy csíp, fáj, szúr, könnyezik a szemem,...
        Tisztelt Doktor Úr! A családban halmozódást (2 eset) mutató vagy annak veszélyével járó betegség, glaucoma miatt évente utalnak látótér vizsgálatra. Egyetlen panaszom, hogy pislogáskor fellépő másodpercig tartó homályos látásom...
        Tisztelt Doktor Úr! Tanácstalanságomban írok Önnek. kb 5 hete megfáztam, háziorvosom vírusnak gondolta a dolgot, itthon pihentem néhány napot. 1 héttel később egyik pillanatról a másikra szédülés lett úrrá rajtam, majd 2 napig tartó...
        Tisztelt Doktor úr! Olyan kérdéssel fordulnék most Önhöz, miszerint érdemes lenne belevágnom egy szaruhártya átültetésbe, mint egyetlen mód a látásom visszanyerésére? A dolog ott kezdődött, hogy engem két hónappal ezelőtt műtöttek...
        Tisztelt Dr. nő / Dr. úr! A tavalyi évben olyan június környékén először szem villogás/káprázás jelentkezett mind két szememnél, ezzel nem foglalkoztam különös képen majd később július/augusztusban megjelentek az úszó homályok is,...
        Jó napot. Nekem már 2 éve van ez. szedüles, látászavar (homályos látás uszkalo foltok. Többszor voltam szemészetnel ahol azt mondták szemen kívüli latoterben van és hogy hiaba adnak bármit nem fog elmúnlni több vizsgálaton voltam (EKG,...