Véres folt a szemen

Kedves Doktor Úr/Nő! 4 hónapos kislányom bal szemében, a szemgolyó feletti fehérjében alvás után észrevettem egy véres foltocskát (már kb 3szor észleltem ezt) , mely 1-2 percen belül eltűnt, mintha felszívódott volna. Nem olyan volt, mint mikor véreres a szem, hanem mintha kifolyt volna egy pici vér az egyik érből a szemében. A folt nagyon kicsi volt, nem nevezném bevérzésnek. Mi okozhat ilyet nála? Köszönöm!

Dr. Papp Júlia válasza szembetegség témában

Tisztelt kérdező! Nagyon fontos tisztázni, hogy értágulat, esetleg pontszerű bevérzés vagy helyi irritáció miatti bevörösödésről van-e szó? Ha 1-2 percen belül eltűnik, akkor általában inkább helyi irritáció (pl. alvás alatt nem tökéletesen bezárt szemhéjak, véletlenszerű dörzsölés alvás közben, közvetlen huzat vagy légkondicionáló "szelének" szárító hatása miatt stb.) állhat a háttérben, mely néhány pislogáskis pihenés hatására megoldódik. A pontszerű bevérzésnek több időre van szüksége a felszívódáshoz.

Kérdés: 2012. augusztus 25., 20:28; Megválaszolva: 2012. augusztus 28., 14:20
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Lehetőségeim szembetegségemre
2012 májusában szemfenéki gyulladást diagnosztizáltak a bal oldali szememen. A vér - és egyéb vizsgálatok elvégzése után kiderült, hogy ér-és...
Mi van a szemével!
Tisztelt doktornő! Az lenne a kérdésem hogy a férjem 29 éves meg csak, és a bal szemén ahol a fehér kezdődik teljesen körbe mélyedés meg több...
Szemészeti diagnózis értelmezése...
Kedves Doktornő, nem olyan régen voltam szemészeten, és kaptam egy rövid diagnózist, kb. a felét értem, de van benne néhány rövidítés,, meg...
Gyógyítható-e
Vele született Nystagmus-látóideg sérülés csőlátás, bal szem tejesen nem lát....van-e gyógymód a mai tudomány szerint jelenleg akár külföldi...
Szem folyás
Az utóbbi hónapokban minden különleges ok nélkül folyik a szemem egyik pillanatról a másikra de nem csak úgy könnyezik mintha sírnák úgy...