Szembetegség 2

Tisztelt Dr. Papp Júlia! Nagyon szépen köszönöm válaszát! Kiderítettem, hogy látótér vizsgálat is történt, melynek eredménye: "Látótér státus TAP 2000: mko-on 30-50 fokra szűkült. Diag: H3590 ideghártya rendellenesség k.m.n. deg. pigm. ret. (*) M3500 Sicca-szindróma." A lutein kúrán kívül esetleg lehet ezzel valamit tenni? Esetleg műtéti úton, vagy gyógyszerrel? Nagyon megijesztett a másik doktornő, hogy felvetődött a vakulás eshetősége. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Papp Júlia válasza szembetegség témában

Tisztelt kérdező! A kezelési próbálkozások, kutatások folynak, de még biztosan bevált megoldás, módszer a problémára tudomásom szerint még nem elérhető. Szerencsére ebben a betegség csoportban a probléma, a "festékes" degeneratio a látóhártya külső, perifériás részéről indul el. Így nagyon sokáig megmaradhat, a tökéletes akár 100%-os látás is, igaz egyre inkább szűkült centralis területen. Durva megközelítéssel a páciens kulcslyukon át szemléli a világot. Igen előre haladott, végső stádiumban a centrumban is észlelhető eltérés.

Kérdés: 2011. március 18., 09:23; Megválaszolva: 2011. március 20., 10:53
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Lehetőségeim szembetegségemre
2012 májusában szemfenéki gyulladást diagnosztizáltak a bal oldali szememen. A vér - és egyéb vizsgálatok elvégzése után kiderült, hogy ér-és...
Mi van a szemével!
Tisztelt doktornő! Az lenne a kérdésem hogy a férjem 29 éves meg csak, és a bal szemén ahol a fehér kezdődik teljesen körbe mélyedés meg több...
Véres folt a szemen
Kedves Doktor Úr/Nő! 4 hónapos kislányom bal szemében, a szemgolyó feletti fehérjében alvás után észrevettem egy véres foltocskát (már kb...
Szemészeti diagnózis értelmezése...
Kedves Doktornő, nem olyan régen voltam szemészeten, és kaptam egy rövid diagnózist, kb. a felét értem, de van benne néhány rövidítés,, meg...
Gyógyítható-e
Vele született Nystagmus-látóideg sérülés csőlátás, bal szem tejesen nem lát....van-e gyógymód a mai tudomány szerint jelenleg akár külföldi...